– Šarenolisna ukrasna vrba

1,700.00рсд

– Šarenolisna ukrasna vrba Ukrasna kalemljena vrba koja dostiže visinu do oko 1.5-2m.  Ne odgovaraju joj jako sunčane ekspozicije i suviše suvo zemljište. Pogodna je za sadnju u većim saksijama, žardinjerama, alpinetumima. Sadi se samostalno ili u grupacijama na travnim površima. Boja mladih listova je zeleno roza i kao takva je izuzetno dekorativna.

 • Dodatne informacije

  Boja

  šarena

  Isporuka

  visina sadnice 1.5-1.7m

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Šarenolisna ukrasna vrba  – Salix integra “Hakuro Nishiki“ Kolorit lista ove vrbe je jedinstven. Nije zahtevna za gajenjem. Kalemom je definisana visina stabla, a krošnju jednom godišnje (najbolje u proleće ) dovoljno je da orežete i na taj način podstičete formiranje gušće krošnje.  Ne voli izrazito sunčane položaje i suvu zemlju. Od aprila do oktobra ih redovno zalivajte. Prvih godina je neophodno zaštititi kalem – umotati agrilom – za vreme niskih zimskih temperatura. Ako ih uzgajate u saksijama, odaberite dublje saksije i na površinu zemlje pospite malč i na taj način smanjujete isparavanje vlage.

  – Šarenolisna ukrasna vrba Ukrasna kalemljena vrba koja dostiže visinu do oko 1.5-2m.  Ne odgovaraju joj jako sunčane ekspozicije i suviše suvo zemljište. Pogodna je za sadnju u većim saksijama, žardinjerama, alpinetumima. Sadi se samostalno ili u grupacijama na travnim površima.

  Lišćarsko drveće se deli na tri kategorije prema visini: nisko, srednje visoko i visoko drveće. Niski lišćari rastu u proseku od 5 – 10m visine, srednje visoki lišćari, rastu 10-15m visine i visoki lišćari koji rastu preko 10m visine.

  Niski lišćari spadaju u kategoriju biljaka između žbunja i drveća. Često nemaju izraženo centralno stablo. Često su prepoznatljivi po lepim cvetovima, plodovima ili interesantnim granama. Sade se na 3 – 4 metra međusobnog odstojanja. Pogodne su za sadnju u manjim vrtovima ili velikim posudama.

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.