PERENE - TRAJNICE

PERENE – TRAJNICE se razlikuju po svom rastu, po obliku i veličini listova i cvetova i po vremenu cvetanja. U perene spadaju sve biljke koje opstaju duže od dve godine i to su višegodišnje biljke.

Višegodišnje biljke, koje se mogu naći i kao samonikle biljke u prirodi. Zato je njihova primena sve veća i današnje zelene površine sve više liče na prirodne cvetne bašte. Perene mogu biti niski, jastučasti prekrivači a mogu da budu i visoke( preko 1m). Pri sadnji perena treba voditi računa o dve stvari: da izaberete biljke koje odgovaraju ekspoziciji terena i da u jednoj gupaciji budu biljke koje cvetaju u raznim periodima, tako da se cvetanje smenjuje od proleća do kasne jeseni.

PERENE – TRAJNICE su veoma zahvalne za održavanje, ne traže posebne uslove, samo ih treba orezati i očistiti na proleće da bi se podmladile svake godine.
Neke trajnice – perene vole suva, a neke vlažna mesta. Uglavnom dobro podnose naše klimatske uslove, pa im zaštita preko zime nije potrebna.

Razmnožavanje je jednostavno, kada biljka preraste prostor koji ste joj namenili, jednostavno je izvadite iz zemlje i razdelite.

Prikazani svi od ukupno 28 rezultata

Moja Korpa