SOBNE LISNO DEKORATIVNE BILJKE

𝙎𝙤𝙗𝙣𝙚 𝙡𝙞𝙨𝙣𝙤 𝙙𝙚𝙠𝙤𝙧𝙖𝙩𝙞𝙫𝙣𝙚 𝙗𝙞𝙡𝙟𝙠𝙚 https://www.youtube.com/shorts/9S8Ie_bkte0

Ove vrste su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka, krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke, raznim oblicima listova, predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća, upadljive su najrazličitije šare na listovima. Dele se prema visini na niske, srednje visoke i visoke. Takođe se podela može navesti i prema oblicima i teksturi lista. Većina ovih vrsta ima zelene listove, meke ili kožaste na dodir. Uopšteno se može reći da ne trpe suvišno zalivanje i kod većine se može list brisati vlažnom spužvom.

𝙎𝙤𝙗𝙣𝙚 𝙡𝙞𝙨𝙣𝙤 𝙙𝙚𝙠𝙤𝙧𝙖𝙩𝙞𝙫𝙣𝙚 𝙗𝙞𝙡𝙟𝙠𝙚

One svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao kod raznih vrsta paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida.

Odgovarajuće mesto u prostoriji i adekvatna nega, najbolji su preduslovi za zdravu biljku. Većina vrsta zahteva svetlo mesto, vlažnost vazduha bez direktnog sunca. Zemlja u saksiji treba da je umereno vlažna. Prihranjivanje ide uglavnom jednom mesečno.

Prikazani svi od ukupno 68 rezultata

Moja Korpa