LEKOVITE I ZAČINSKE BILJKE

LEKOVITE I ZAČINSKE BILJKE uzgajanjemlekovitih i začinskih biljaka u bašti možete smanjiti ovisnost o sintetičkim lekovima, a neke možete u potpunosti i izbaciti iz upotrebe. Međutim, od nasumičnog uzgajanja lekovitog bilja nema nikakve vajde.

Potrebno je malo se edukovati o prirodi, sastavu i dejstvu različitih biljaka, inače nećete imati mnogo koristi od njih sve i da imate najkvalitetnije bilje u svojoj bašti.

Lipa je drvo sa veoma bogatom istorijom. Sadrži gvožđe, kalcijum, tanin, eterično ulje, glikozide. Kao i nana i kamilica koristi se kod prehlade i bolesti disajnih organa. Naročito je dobra za negu kože, opekotine, rane, umirenje, ali i za ublažavanje bolova pri infekcijama – naročito urinarnih.

LEKOVITE I ZAČINSKE BILJKE  Neke lekovite biljke se koriste za lečenje specifičnih oboljenja, dok druge imaju generalno pozitivan efekat, na naše zdravlje, ako se redovno koriste. Mnoge biljke koje pripadaju ovoj drugoj grupi su našle svoje mesto u kulinarstvu, kao začnisko bilje. Vaša medicinska bašta bi trebalo da ima takvo bilje. koje je pored toga, što je dobro za opšte zdravlje, jednostavno za uzgajanje.

LEKOVITE I ZAČINSKE BILJKE  možete uzgajati u bašti ili u saksijama i žardinjerama. Većina ovih sadnica brzo raste, ne zahtevaju posebnu negu, sem da ih redovno zalivate u toku letnjih meseci. Pored toga što su lekovite, sadnice začinskih i lekovitih biljaka su aromatične i privlače insekte.

Uzgojom ovih sadnica dekorišite svoj vrt i ukrasite terase i enterijer sa mirisnim cvetovima sadnica lavande, ruzmarina i sl.

Prikazani svi od ukupno 6 rezultata

Moja Korpa