Ruzmarin (Rosmarinus officinalis)

List se dodaje raznim jelima od mesa, posebno jagnjetini i svinjetini. Takođe se dodaje pečenim krompirima i margarinu. Cvet se može kristalisati za ukras. Kada se skinu listovi, stabljike ruzmarina, mogu se paliti na vatri ili roštilju, za prijatan miris (i kao mirisni štapići!), a mogu se koristiti i kao štapići za roštilj. Sušeni listovi zadržavaju aromu i pogodni su za skladištenje.

  • Dodatne informacije

    Boja

    zelena

    Boja cveta

    bela

    Položaj

    sunce i polusenka

    Životni vek biljke

    višegodišnje sadnice

  • Opis

    Uzgajanjem lekovitog bilja u bašti možete smanjiti ovisnost o sintetičkim lekovima, a neke možete u potpunosti i izbaciti iz upotrebe. Međutim, od nasumičnog uzgajanja lekovitog bilja nema nikakve vajde.

    Potrebno je malo se edukovati o prirodi, sastavu i dejstvu različitih biljaka, inače nećete imati mnogo koristi od njih sve i da imate najkvalitetnije bilje u svojoj bašti.

  • Recenzije

    Još nema komentara.

    Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ruzmarin (Rosmarinus officinalis)“

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *