Berberis Crvena raketa

– Berberis Crvena raketa  Listopadni žbun visine do 1.5m, intenzivno crvenog lista.   Idealan je za kombinovanje sa četinarima i šibljem žute i zelene boje, kao i u kombinaciji, sa drugim sortama berberisa žute i zelene boje lista. Sadnice su pogodne za formiranje niže  žive ograde ili kao žbunaste forme. Ogovaraju im sunčani položaji.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Berberisi (Berberis sp.)

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  polusenka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Berberis Crvena raketa su višegodišnje baštenske sadnice, visine 0,5 – 1,5 metar. Listovi su sitniji, jajasti a  boja lista, im se smenjuje od zelene do crvene i bordo. Cvetaju sitnim cvetovima i radjaju bobičaste plodove, koji se zadržavaju na biljkama, tokom zimskog perioda. Ova vrsta sadnica je veoma otporna, nema posebne zahteve za rast i razvoj. Uspevaju i na osunčanim i polusenovitim ekspozicijama.

  Pogodni su za formiranje živih ograda, za pojedinačnu ili grupnu sadnju, sa drugim vrstama biljaka. Niže sorte sadnica, su pogodne za uzgoj u većim saksijama. U našem rasadniku u ponudi su, gusto formirane sadnice u saksijama.

  Listopadni žbun visine do 1.5m, intenzivno crvenog lista.   Idealan je za kombinovanje sa četinarima i šibljem žute i zelene boje, kao i u kombinaciji, sa drugim sortama berberisa žute i zelene boje lista. Sadnice su pogodne za formiranje niže  žive ograde ili kao žbunaste forme. Ogovaraju im sunčani položaji.

  Berberis je ukrasni baštenski zbun odlican za sađenje pored fontana i jezera u vrtu, pored kamenih basta i alpinetuma. Od njega se formiraju vrlo lepe zive ograde. Idealan je u kombinaciji sa drugim ukrasnim travama, grmovima, puzavicama i perenama. Berberis zaista izgleda neobično. Raste od 0,5 do 1,5m visine, listovi su sitni, boja im se smenjuje od zelene do crvene i bordo.

  Posle precvetavanja javljaju se crvene bobice na mesto cvetova, koje ostaju cele zime i taj kontrast je i cini posebno lepom, zato je ukras svakog vrta. Veoma je otporna, nije zahtevna za održavanje i ne trazi nikakve dodantne uslove i negu. Ne smrzava. Jednom je posadite i imate dugo veoma lep grm. Dekorativna je tokom cele godine. Kupujete u saksiji posađenu sadnicu ove prelepe biljke.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.