– Fotinija – Photinia Red Robin

450.00рсд750.00рсд

– Fotinija – Photinia Red Robin Ovo popularno i dekorativno zimzeleno šiblje se odlikuje sjajnim zelenim listovima, cvetovima bele boje i crvenim mladim listovima. Ova sadnica treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost, do delimične senke. Zahteva prihranu i redovno zalivanje. Fotinije možete saditi grupno kao ostvo, takodje moze da se koristi za živu ogradu , dok niske sorte mozetet gajiti u saksiji.

Na slici br. 4 i 5  izgled sadnica u prodaji

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm, sadnice visine 80-100cm

  Položaj

  svetlost, svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Fotinija – Photinia x frasery Ovo popularno i dekorativno zimzeleno šiblje se odlikuje sjajnim zelenim listovima, cvetovima bele boje i crvenim mladim listovima. Ova sadnica treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost, do delimične senke. Zahteva prihranu i redovno zalivanje. Fotinije možete saditi grupno kao ostvo, takodje moze da se koristi za živu ogradu , dok niske sorte mozetet gajiti u saksiji.

  – Fotinija – Photinia x frasery je izuzetno dekorativno zimzeleno šiblje. Photinia Red Robin ima sjajne crvene mlade izdanke koji posebno u proleće izgledaju zapanjujuće. Photinia jako brzo raste i formira gust žbun. Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Nije zahtevna biljka i lako se gaji. Ako želimo da podspešimo njen rast, treba je obilnije zalivati. Orezuje se krajem marta i od nje se mogu formirati jako zanimljive, topijarne forme. U poslednje vreme je vrlo popularna biljka i može se sresti u svim elitno opremljenim vrtovima.

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.