– Crvenolisni berberis

450.00рсд550.00рсд

– Crvenolisni berberis   Listopadni žbun visine od 80 do 100 cm, crvenog lista, s jeseni dobija svetlije tonove crvene boje. Ovoj vrsti sadnice, odgovaraju  staništa, sa dosta sunceve svetlosti. Odlicno se kombinuje sa drugim sortama berberisa, žutih i zelenih listova , kao i sa nižim četinarima i ukrasnim žbunjem.

Na slici br 4 izgled sadnica u ponudi

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Čarobne jesenje sadnice

Jesenja bašta puna čarolija Berberisi (Berberis sp.) Zaljubite se u jesenje sadnice

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm, visina sadnice 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, žardinjera

  Položaj

  polusenka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Crvenolisni berberis  – Berberisi th. atropurpurea Berberisi su višegodišnje baštenske sadnice,visine 80-100cm . Listovi su sitniji, jajasti a  boja lista, im se smenjuje od zelene do crvene i bordo. Cvetaju sitnim cvetovima i radjaju bobičaste plodove, koji se zadržavaju na biljkama, tokom zimskog perioda. Sadi se na rastojanju od oko 50cm. Odlično se kombinuje sa cvetnim žbunastim sadnicama ili sa žbunastim sadnicama, žute boje lista. Boja lista je zelena, s jeseni dobija razne nijanse narandžaste i crvene tonove. Ovoj vrsti sadnice, odgovaraju  staništa, sa dosta sunceve svetlosti. Odlicno se kombinuje sa drugim sortama berberisa, žutih i zelenih listova , kao i sa nižim četinarima i ukrasnim žbunjem. Pogodni su i za uzgoj u dubljim saksijama. Podnose korektivno orezivanje. Često se sade u vidu živih ograda.

  – Crvenolisni berberis  Ova vrsta sadnica je veoma otporna, nema posebne zahteve za rast i razvoj. Uspevaju i na osunčanim i polusenovitim ekspozicijama. Pogodni su za formiranje živih ograda, za pojedinačnu ili grupnu sadnju, sa drugim vrstama biljaka. Niže sorte sadnica, su pogodne za uzgoj u većim saksijama. U našem rasadniku u ponudi su, gusto formirane sadnice u saksijama. Nema specifičnih zahrteva prema uslovima sredine a najbolje uspeva u blago kiselim do alkalnim zemljištima koja su dobro drenirana. Voli osunčane položaje i prema sredini nema nekih specijalnih zahteva. Najbolje uspeva na plodnom i dobro dreniranom zemljištu i ima sasvim regularne zahteve prema vlagi. Cveta na proleće žutim cvetovima koji kasnije daju crvene bobice.

   

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.