– Japanska dunja – Chaenomeles japonica

500.00рсд

Japanska dunja – Chaenomeles japonica – japanska dunja je poreklom iz Japana i predstavlja višegodišnji listopadni žbun iz porodice Rosaceae.Raste do visine od 1-1,5 metar i nema centralno stablo već se grana iz više izbojaka. Cveta tokom ranog proleća, pre nego što olista, a cvetovi su narandžasto-crvene boje. Može cvetati ponovo na leto, ali je to ređi slučaj. Posle cvetanja se preporučuje orezivanje, kako bi dogodine cvetala još obilnije.

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  mart – april

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  Visina 20-30cm

 • Opis

  – Japanska dunja – Chaenomeles japonica – japanska dunja je poreklom iz Japana i predstavlja višegodišnji listopadni žbun iz porodice Rosaceae.Raste do visine od 1-1,5 metar i nema centralno stablo već se grana iz više izbojaka. Cveta tokom ranog proleća, pre nego što olista, a cvetovi su narandžasto-crvene boje. Može cvetati ponovo na leto, ali je to ređi slučaj. Posle cvetanja se preporučuje orezivanje, kako bi dogodine cvetala još obilnije.

  – Japanska dunja – Chaenomeles japonica U jesen se formiraju plodovi žute boje koji su jestivi ali tvrdi i opori, pa bi ih trebalo skuvati. Listovi su kopljasti do jajasto zaobljeni Pripada grupi sadnica, koje se orezuju nakon cvetanja, ukoliko se želi bujnije cvetanje naredne godine. Chaenomeles japonica – japanska dunja predstavlja listopadni žbun koji se koristi za samostalnu sadnju u baštama i vrtovima, za grupnu sadnju i za žive ograde na osunčanim i poluzasenjenim položajima.

  Ukrasno šiblje – Drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama. Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

  Mnoge vrste grmova možete nabaviti u raznim bojama cvetova, pa kad jednom odaberete vrstu, možete još i tražiti tu vrstu u određenoj boji.  Osim otpornosti, kod izbora grmlja, vrlo je bitno i koliko veliki grm može narasti i koliko brzo i bujno raste.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.