– Vatreni trn – Pyracantha coccinea

480.00рсд

– Vatreni trn – Pyracantha coccinea  Zimzelena sadnica, brzog porasta, lepih cvetova i ukrasnih plodova. Odlična za formiranje neprobojnih živih ograda. Otporna na sušu, podnosi orezivanje i od nje možete formirati zelene zidove različitih visina.

Više o ovoj vrsti sadnica pročitajte na našem blogu: Vatreni trn ili pirokanta – neprobojna živa ograda

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  1. – Vatreni trn – Pyracantha coccinea  Zimzelena sadnica, brzog porasta, lepih cvetova i ukrasnih plodova. Odlična za formiranje neprobojnih živih ograda. Otporna na sušu, podnosi orezivanje i od nje možete formirati zelene zidove različitih visina.

  – Vatreni trn – Pyracantha coccinea  Prilagođava se na sve tipove zemljišta, ali najbolje rezultate daje na svežim plodnim zemljištima.u prvoj godini je poželjno obezbediti zalivanje. Gustina sadnje ide od 2-3 sadnice u dužni metar kako bi se dobila kompaktna ograda u naredne dve sezone Raste umereno brzo i odlično podnosi orezivanje.

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.