– Lonicere zimzelene

300.00рсд750.00рсд

– Lonicere zimzelene  Lonicera je polu zimzelena žbunasta biljka, raste u širinu do 1m i visinu do 30cm. Listovi su tamno zeleni, kožasti i sjajni. S proleća cveta beličastim cvetovima, koji su mirisni. S jeseni formira bobičaste plodove, plavkaste boje. Dobro podnosi sve tipove zemljišta, uspeva i na suncu i u polusenci. Pogodna za uzgoj kao pokrivač tla, uspeva i u žardinjerama. Često se koristi za vezivanje nasipa i nagnutih terena. Koristi se za sadnju u alpinetumima, cvetnim površinama.

Na slici br 1 sadnice u prodaji

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  mladje sadnice, sadnice visine 70-80cm

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

  – Lonicere zimzelene  Lonicera je polu zimzelena žbunasta biljka, raste u širinu do 1m i visinu do 30cm. Listovi su tamno zeleni, kožasti i sjajni. S proleća cveta beličastim cvetovima, koji su mirisni. S jeseni formira bobičaste plodove, plavkaste boje.

  – Lonicere zimzelene  Dobro podnosi sve tipove zemljišta, uspeva i na suncu i u polusenci. Pogodna za uzgoj kao pokrivač tla, uspeva i u žardinjerama. Lonicera najbolje uspeva u polusenovitim i senovitim delovima vrta. Nije izbirljiva prema tipu zemljišta. Ne voli preterano vlažna zemljišta. Može da raste na vrlo lošim supstratima, kod kojih je najvažnije da su dobro drenirani. Izuzetno je otporna vrsta i podnosi vrlo niske temperature. Često se koristi za vezivanje nasipa i nagnutih terena. Koristi se za sadnju u alpinetumima, cvetnim površinama. Lonicera nitida podnosi orezivanje koje joj može pospešti rast.  Kao manji žbun, uspešno se gaji i u žarinjerama, alpinetumima i manjim vrtovima kao detalj u ozelenjavanju.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.