Koralni zvončić – Hojhera sp.

550.00рсд

Biljka živopisnih listova, kod kojih boja varira od intenzivno narandžaste do predivne crvene i zelene boje. Pored zanimljive boje dodatan ukras je i sjaj lišća, koji posebno dolazi do izražaja na suncu. Dostiže visinu i širinu 40-50 cm.

Na slici br 2 izgled biljaka u ponudi

 • Dodatne informacije

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, senka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

 • Opis

  Heuchera – Koralni zvončić, odnosno hojhera, pripada porodici Saxifragaceae. Ova perena potiče sa područja Severne Amerike. Ime je dobila po doktoru Johanu Vonu Heucheru, a narodni naziv po cvetovima, koji podsećaju na zvončiće. Svojim dekorativnim listovima formira prizemnu rozetu, tj. manji „žbun“.

  Ova vrsta sadnice, se može uzgajati i kao saksijska biljka, ali će u vrtu svakako dostići svoju punu veličinu do oko 50cm u obimu. Nakon par decenija ukrštanja, danas postoji preko stotinu varijeteta ove predivne biljke, sa listovima u bezbroj nijansi. Otporna je na hladnoću i vekovima se uzgaja kao baštenska biljka. Cveta s početkom leta, pa sve do prvih mrazeva.

  Cvetovi su formirani u manje grozdove, a podsećaju na zvonca, crvenkaste, roze ili bele boje. Nakon cvetanja, cvetove treba rezati, kako bi sadnica cvetala tokom cele godine. Ne traži previše pažnje oko uzgajanja. Voli polusenovita, do potpuno osenčena mesta. Na suncu, listovi pojedinih vrsta dobiju opekotine i tako gube na dekorativnosti. Odgovara joj vlažnije zemljište, koje može biti bogato humusom ili čak manje plodno (kada će biljka slabije rasti i cvetati). Razmnožava se semenom ili deljenjem busena.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.