Erika – Erica carnea

Najčešći razlog zbog kojeg mnogi upravo u ovim mesecima posežu za erikama jeste taj što njima odgovaraju niske spoljašnje temperature. Naime, temperatura koja se kreće između 5 i 15 stepeni idealna je za njihov rast i razvoj.

Divno izgleda u kombinaciji sa jesenjim ružama i ukrasnim kupusom. Slobodno u vaš aranžman ili žardinjeru dodajte ukrasne tikvice i dobićete divan jesenji prizor.

Još jedna njihova prednost ogleda se u tome što one zaista zahtevaju minimalno pažnje, a daju mnogo. Naime, jednom kada posadite erike u saksije, koje obavezno moraju imati rupice na dnu za što bolju drenažu koja je presudna za uspeh te biljke, zalivaćete je jednom do dvaput nedeljno. Kada se nakon nekoliko nedelja naviknu na svoje novo okruženje, dovoljno je čak i samo jedno zalivanje svakih sedam dana.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  ciklama

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, senka, polusenka

  Vreme cvetanja

  decembar-april

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Isporuka

  sadnice visine 35-40cm

 • Opis

  Erika, latinski naziv (Erica carnea) je zimzelena ukrasna biljka, koja daje zanimljivo zimsko cveće, te je sve popularnija za uzgoj kod nas. Vrsta sadnice koja može da prezimi na otvorenom.  To je mala žbunasta biljka, zimzelena, sa visinom od 25-30cm. Boja cveta ljubičasta, bela, roza.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.