– Hibiskus – Sobni hibiskus

750.00рсд

– Hibiskus – Sobni hibiskus  najbolje je ne izlagati  temperaturama nižim od 10 C i višim od 27 C. Ukoliko ga držite na temperaturi oko 20, biljka će cvetati neprekidno tokom godine. U letnjem periodu potrebno mu je dosta vode, pa ga zalivajte tri puta nedeljno, a kada je veoma toplo i svaki dan. Sobni hibiskus stvara prijatnu atmosferu u domu, pozitivno utiče na pročišćavanje i osvežavanje vazduha. Voli da se orošava, zato je dragoceno da ga prskate (prihranjujete) Flosalom, preko lišća i orošavate bar jednom nedeljno.

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  𝑩𝒊𝒍𝒋𝒌𝒆 𝒖 𝒆𝒏𝒆𝒕𝒓𝒊𝒋𝒆𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒖ž𝒂𝒋𝒖 𝒛𝒏𝒂č𝒂𝒋𝒏𝒐 𝒖𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊č𝒌𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 i zato ih sve češće unosimo u dom. Svojim oblicima, teksturama i bojama, savršeno se uklapaju u svaki enterijer. Pravilnim odabirom sobnih biljaka, vaš dom će izgledati modernije, svežije i zdravije.
  – Hibiskus – Sobni hibiskus  Hibiskus je poreklom sa  prostora danačnje Indije i Kine iz porodice slezova( (Malvaceae). Veoma  je rasprostranjena biljka, procenjuje se da ga ima oko 200 vrsta. Sadite ih u nešto veće saksije, koristite humusno zemljište uz dodavanje peska. Dodajte đubrivo na bazi kalijuma, gvožđa i magnezijuma  i imaćete zdrave i bujne biljke.
  – Hibiskus – Sobni hibiskus  Traže svetle prostorije ali bez direktnog sunca. Ove vrste traže vlažno zemljište ali vodite računa da ne preterate sa zalivanjem da ne dodje do truljenja korenja. Razmnožavaju se reznicama u tegli sa vodom. Najbolje je ne izlagati  temperaturama, nižim od 10 C i višim od 27 C. Ukoliko ga držite na temperaturi oko 20, biljka će cvetati neprekidno tokom godine. U letnjem periodu potrebno mu je dosta vode, pa ga zalivajte tri puta nedeljno, a kada je veoma toplo i svaki dan. Sobni hibiskus stvara prijatnu atmosferu u domu, pozitivno utiče na pročišćavanje i osvežavanje vazduha. Voli da se orošava, zato je dragoceno da ga prskate (prihranjujete) Flosalom, preko lišća i orošavate bar jednom nedeljno.