– Zumbul – Hyacinthus mix.

Zumbul – Hyacinthus mix. su omiljeni prolećni cvetovi. Imaju divan miris i kolorit cvetova. U pitanju su višegodišnje zeljaste biljke sa lukovicama. Pogodni su za sadnju u posudama ili direktno u zemljište.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena, bela, roza, lila, plava

  Isporuka

  6 lukovica u saksiji u pupoljku

 • Opis

  Zumbul – Hyacinthus mix.  je cvet živopisnih boja koga odlikuju jedna deblja stabljika sa puno malih cvetova koji je okružuju. Poreklom je iz Azije, a u Evropi je ova lukovičasta biljka još od 16. veka veoma poznata i rasprostranjena. U zavisnosti od svog porekla, dve vrste zumbula (rimski i holandski) nam daju veliku raznovrst u boji cvetova, veličini pa čak i jačini mirisa. Zumbul je cvet jakog i slatkastog mirisa, koji kao i ostale biljke slične njemu, traži zaštićeno toplo mesto na direktnom suncu. Ukoliko je zemlja bogata hranljivim materijama i propustljiva je, cvetovi će  cvetati dugo i jarko. Poznat po tome što se od njega prave parfemi u Francuskoj, možete očekivati da će vaš zumbul mirisati opojno gde god da ga držite, bilo to u sobi ili u bašti.

  Zumbul – Hyacinthus mix.  Kada je u pitanju uzgoj zumbula na otvorenom, bitno je da ga posadite u ranu jesen i izaberete mesto sa puno sunca na severnoj strani i blagom senkom na južnoj. Za idealni uspeh treba koristiti blago propusno zemljište i mnogo organskog materijala, pri mešanju zemlje i đubriva. U zimskom periodu lukovice u zemlji možete prekriti malčem. Zumbul tokom svog rasta traži obilno zalivanje, pogotovo zato što mu idealno mesto zahteva veliku izloženost suncu. Najbitnije je zaliti ga odmah nakon sadnje ili presađivanja i od tada održavati zalivanje na svakih par dana.

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.