– Salix caprea ‘Kilmarnock’

2,200.00рсд

– Salix caprea “Kilmarnock“ kalemljena forma, što znači da je visina određena visinom kalema. Krošnja je sačinjena od dugih grana, koje poput slapa padaju na dole. Ova vrsta cveta pre listanja, belim krupnim pupoljcima. Poželjno je krošnju nakon precvetavanja orezati, jer se tako formira gušća forma. Često se koriste za sadnju u vidu žive ograde. Brzog su porasta.

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  visina sadnice 1.5-1.7m

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Salix caprea “Kilmarnock“ Ova vrba je idealna za sadnju u manjim dvorištima, pored vodenih površina ili pored staza – simulacija žive ograde. Zbog svoje dekorativnosti, često se sadi u većim saksijama i žardinjerama. Salix caprea ‘Kilmarnock’ – Padajuća Ukrasna Vrba je nisko dekorativno drvo, žalosne forme. Brzorastuća je i otporna vrsta. Veoma rano cveta, već sredinom februara, kada je i najdekorativnija. Prolećno orezivanje je najintenzivnije i posle oblikovnog orezivanja, vrši se skraćivanje prošlogodišnjih izbojaka, do željene dužine u zavisnosti od toga, kakva se forma želi postići. Zahteva iste uslove stredine kao i kuglasta vrba.

  Salix caprea “Kilmarnock“ nosi epitet najlepše vrbe i to svakako zaslužuje, svojom posebno veličanstvenom krošnjom, koja pada do same zemlje. Gusta, slikovita, neprobojna krošnja može biti i dobar vizuelni zid od neželjenih pogleda. Brzo raste kao i sve vrbe, posebno na mestima gde ima više vode.  Vrlo je otporna i nije zahtevna za održavanje.

  Salix caprea “Kilmarnock“ Orezuje se nakon cvetanja i pre početka listanja. Prolećno orezivanje je najintenzivnije i posle oblikovnog orezivanja vrši se skraćivanje prošlogodišnjih izbojaka do željene dužine u zavisnosti od toga kakva se forma želi postići. Ako se želi dobiti žalosna forma, grane se krate, tako da posle orezivanja budu 20-30 cm iznad tla. Potrebno je ukloniti (do kraja) i svaku granu, koja izbija iz vrha krošnje a nema padajuću formu. One bi se vremenom od težine savijale prema tlu, pa bi narušile izgled krošnje. U toku sezone, vrši se dodatno orezivanje, slabijeg inteziteta u cilju održavanja oblika. Neophodno je redovno uklanjanje svih izbojaka, koji se jave ispod mesta kalema.

   

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.