– Heba – Hebe sp.

550.00рсд

– Heba – Hebe vernicosa  je atraktivna zimzelena biljka koja svojim dekorativnim lišćem, krasi baštu tokom cele godine. Može da se gaji u saksijama, u kombinaciji sa drugim biljakama ili jednostavno da krasi bilo koju leju. Ako je gajite u saksijama tokom zime je premestite gde je zaštićena od vetra i velikog mraza. Cveta ljubičastim cvetovima, početkom leta.

Na slici br 2 izgled sadnica u prodaji

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  lila

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, kamenjar, saksija

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  𝙐𝙠𝙧𝙖𝙨𝙣𝙤 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙚 su drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

  𝙍𝙖𝙯𝙡𝙤𝙜 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙖: Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

  𝑺𝒂𝒅𝒏𝒋𝒂 𝒊 𝒊𝒛𝒃𝒐𝒓 𝒖𝒌𝒓𝒂𝒔𝒏𝒐𝒈 š𝒊𝒃𝒍𝒋𝒂  Veliki broj ukrasnog grmlja uzgajamo radi dekorativnih cvetova. Vreme cvetanja, je još jedan bitan podatak koji morate znati, dok kupujete grm. Neki možda žele da im grmovi cvetaju cele godine, neki će se zadovoljiti s kratkim ali obilnim cvetanjem u određenom razdoblju u godini.

  – Heba – Hebe vernicosa  je atraktivna zimzelena biljka, koja svojim dekorativnim lišćem, krasi baštu tokom cele godine. Može da se gaji u saksijama, u kombinaciji sa drugim biljakama ili jednostavno da krasi bilo koju leju. Ako je gajite u saksijama, tokom zime je premestite gde je zaštićena od vetra i velikog mraza.

  – Heba – Hebe vernicosa  Zimzelena, kompaktna biljka visine oko 30cm prelepih sitnih listova. Nalazi primenu u alpinetumima, u grupaciji ispred viših sadnica ili kao samostalna sadnica. Odlično podnosi sadnju na otvorenom, kao i u žardinjerama i saksijama. Idealni uslovi za uspevanje hebe su poluzasenčena mesta i rastresito zemljište. Heba podnosi orezivanje i ovom merom se sadnica obnavlja a gustina se povećava. Biljka na početku leta cveta ali je više u upotrebi kao lisnodekorativna sadnica. Cvetovi su ljubičaste boje. Veoma jednostavna za održavanje, podnosi visoke temperature kao i duge zime i veliki minus.