– Puzave muškatle – rasad

Puzave muškatle – rasad

Puzava cvetajuća muškatla cveta do kasno jeseni,velikih punih cvetova,odstranjujte precvetale cvetove i redovno prihranjujte. Puzave muškatle se mogu uzgajati u univerzalnom baštenskom zemljištu, osim toga, pogodna podloga u kojima ova biljka uspeva su neutralno ili alkalno tlo. Ako se odlučite da uzgajate muškatlu u spoljašnjem prostoru, sadnju treba započeti nakon zimskog perioda, čime štitite biljku od smrzavanja od mraza.

U ponudi biljke sa sl. br. 4-12

Kategorija:
 • Dodatne informacije

  Isporuka

  Duplog cveta, Slovenačke

  Boja cveta

  crvena, bela, roza, lila

 • Opis

  Puzave muškatle – rasad Dupla cvetajuća muškatla cveta do kasno jeseni,velikih punih cvetova,odstranjujte precvetale cvetove i redovno prihranjujte.

  Puzave muškatle – rasad se mogu uzgajati u univerzalnom baštenskom zemljištu, osim toga, pogodna podloga u kojima ova biljka uspeva su neutralno ili alkalno tlo. Ako se odlučite da uzgajate muškatlu u spoljašnjem prostoru, sadnju treba započeti nakon zimskog perioda, čime štitite biljku od smrzavanja od mraza.

  Muškatle u saksijama najbolje uspevaju u kompostu, bez ilovače. Ova biljka izgleda spektakularno u kombinaciji sa drugim cvećem. Ako se zasadi u dobrom kompostu, i ako se dobro zaliva, veoma će dobro podnositi sadnju sa drugim nežnim biljkama.

  Zalivajte muškatle ujutru! Nakon sadnje, cveće treba zalivati mlazom vode ili navodnjavanjem, vodeći računa da lišće ostane suvo. Muškatle uzgajane u saksiji treba zalivati čim se zemlja osuši na vrhu, nedostatak vode može prouzrokovati požutele listove, ali podstiče cvetanje.

  Jednom kada počne novi rast, hranite biljku dve nedelje izbalansiranim tečnim gnojivom tokom proleća, kada se formira cvet, dodajte veću koncentraciju kalijuma, poput gnojiva za paradajz, kako bi se cvetanje podstaklo. Muškatle uspevaju na punom suncu, ali se veoma dobro razvijaju i u hladu. Neke sorte najviše tolerišu položaje u hladovini, barem tokom najtoplijih delova dana. U slučaju da se ove biljke uzgajaju u plastenicima ili pored prozora okrenutih prema jugu, trebalo bi da budu u hladovini za vreme velikih temperatura tokom dana.

  U ponudi biljke sa sl. br. 4-12