Patuljasta kruška

Patuljasta kruška  Ova vrsta raste do 1,2m, atraktivna zbog svog primamljivog krupnog cveta, belo – roze boje, sa izraženim kruničnim i čašičnim listićima.Plodonosi manju količinu ploda shodno samom nazivu vrste, ali plod nije sitan, vrlo je mala razlika između veličine ploda kao kod klasične kruške.Ako se gaji u posudama različitih oblika, dimenzija, vrsta, materijala, neophodna je dobra drenaža kao i tehnički otvori na dnu posude.

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  biljka visine oko 70cm

 • Opis

  Patuljasta kruška je veoma pogodno za male bašte u dvorištima. Odlikuju se loptastom formom krune, koja može biti u prečniku oko 1m i visine oko 1m. U proleće cvetovi na ovim sadnicama daju lep prizor. Plodovi su odličnog kvaliteta i ukusa i ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsti i sorti. Sade se na rastojanju od 1-1,5m. Mogu se saditi na otvorenom (napolju) ili u saksijama. Sadnice ne izmrzavaju.
  Patuljasta kruška Ova vrsta raste do 1,2m, atraktivna zbog svog primamljivog krupnog cveta, belo – roze boje, sa izraženim kruničnim i čašičnim listićima. Plodonosi manju količinu ploda, shodno samom nazivu vrste, ali plod nije sitan, vrlo je mala razlika između veličine ploda kao kod klasične kruške. Ako se gaji u posudama različitih oblika, dimenzija, vrsta, materijala, neophodna je dobra drenaža kao i tehnički otvori na dnu posude. Sazreva kao klasična vrsta voća i plod uz pravilno skladištenje, može se očuvati i do kraja aprila.
  UKRASNO ŽBUNJE I NISKO DRVEĆE
  Žbunje je raskošno i bujno, izuzetan ukras ali postoje vrste koje su svedene forme, elegantne i jednostavne. Kada birate vrste koje biste posadili, vodite računa o potrebama, koliko traži sunca, zalivanja, prihrane i trudite se da te potrebe i zadovoljite kako bi vam biljke bile bujne i zdrave. Posoji podela žbunja na listopadno, poluzimzeleno i zimzeleno žbunje. Nisko drveće je pogodno za uzgoj u vrtovima  i u saksijama. U poslednje vreme su veoma popularne za uzgoj i niske sorte voćnih vrsta.