– Kineska mimoza – Albicia julibrissin

1,200.00рсд2,000.00рсд

– Kineska mimoza – Albicia julibrissin  – kineska mimoza raste u vidu nižeg lišćara visine 5 – 8m. Formira dekorativnu kišobranastu krošnju. Krošnja je prozirna tako da travnjak ispod ove vrste nesmetano raste. Listovi su zeleni, perasto složeni i karakteristični po tome što su danju otvoreni dok se noću skupljaju. S jeseni poprimaju žutu boju. Mimoza ima dosta brz godišnji prirast. Cveta u toku letnjih meseci, divnim roze – ljubičastim cvetovima i imaju prijatan miris. Plod je mahuna, koja ostaje i tokom zime kao ukras krošnje. Odgovaraju joj sunčani položaji, plodno i propusno zemljište. Najčešće se sadi u prednjim delovima vrta, zbog svoje dekorativnosti.

 

Na slikama 5 i 6 prikazan izgled sadnica u prodaji

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,
 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  roza

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce, sunce, polusenka

  Vreme cvetanja

  jun – septembar

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 1-1,2m, sadnice visine 70-80cm

 • Opis

  – Kineska mimoza – Albicia julibrissin Veoma dekorativna biljka, otporna na sušu i gradski vazduh. Može se orezivati po želji, tokom prve godine, biljka je osetljiva na niske temperature i treba je dodatno zaštititi od hladnoce. Kada biljka odrveni, više nema bojazni od hladnoće. Vodi poreklo iz toplih krajeva Afrike i Azije, spada u familiju mimoza.

  – Kineska mimoza – Albicia julibrissin  – kineska mimoza raste u vidu nižeg lišćara visine 5 – 8m. Formira dekorativnu kišobranastu krošnju. Krošnja je prozirna tako da travnjak ispod ove vrste nesmetano raste. Listovi su zeleni, perasto složeni i karakteristični po tome što su danju otvoreni dok se noću skupljaju. S jeseni poprimaju žutu boju. Mimoza ima dosta brz godišnji prirast. Cveta u toku letnjih meseci, divnim roze – ljubičastim cvetovima i imaju prijatan miris. Plod je mahuna koja ostaje i tokom zime kao ukras krošnje. Odgovaraju joj sunčani položaji, plodno i propusno zemljište. Najčešće se sadi u prednjim delovima vrta, zbog svoje dekorativnosti.

  Lišćarsko drveće se deli na tri kategorije prema visini: nisko, srednje visoko i visoko drveće. Niski lišćari rastu u proseku od 5 – 10m visine, srednje visoki lišćari, rastu 10-15m visine i visoki lišćari koji rastu preko 10m visine.

  Niski lišćari spadaju u kategoriju biljaka između žbunja i drveća. Često nemaju izraženo centralno stablo. Često su prepoznatljivi po lepim cvetovima, plodovima ili interesantnim granama. Sade se na 3 – 4 metra međusobnog odstojanja. Pogodne su za sadnju u manjim vrtovima ili velikim posudama.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.