– Acer ‘Crimson Sentry’

2,200.00рсд3,500.00рсд

Acer crimson sentry je crvenolisni javor uske i stubaste krošnje. Dostiže visinu 4-6 m, a širinu 2.5m. List menja boju od proleća, pa sve do jeseni. Tokom proleća je crvene boje, u leto dobija tamniju boju, a u jesen žutu boju.
Na slikama br. 4 i 5 izgled sadnica u prodaji

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  crvena

  Isporuka

  biljka visine 1-1.2m, visina sadnice 1.5-1.7m

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Acer crimson sentry  Ova vrsta javora ima prelep, svetlo crven do tamno crven list u zavisnosti od položaja i osunčanosti. Ukoliko se ne oblikuje imaće uski piramidalni oblik, ali se od njega mogu praviti sečenjem i lopte od krošnje.  Kao i svi javori vrlo je vredna sadnica u svakom vrtu . Spada u manja drveća. Zbog svoje kompaktne veličine,  pogodan je za manje predele.  Dobar je izbor i za uske prostore i manje zelene površine.
  Na slici br.5 je javor visine 1,5-1,7 u busenu – sadnice u prodaji
  Acer crimson sentry je crvenolisni javor uske i stubaste krošnje. Dostiže visinu 4-6 m, a širinu oko 2.5m. Brzorastuće, listopadno drvo, stubaste forme. Listovi tamno crveni-bordo boje.  Pogodan kao soliterno drvo ili u drvoredima. Cveta cvetovima žute boje.   List menja boju od proleća, pa sve do jeseni. Tokom proleća je crvene boje, u leto dobija tamniju boju, a u jesen žutu boju. Uspeva na osvetljenim i polusenovitim pozicijama. Idealno drvo za manje vrtove.
  NISKI LIŠĆARI
  Biljke visine 6-10 m, čine prelaznu kategoriju između drvenastih i žbunastih vrsta. Često nemaju izraženo centralno stablo, dok ukoliko su kalemljene imaju formirano centralno stablo. Mogu imati lep cvet (cvetni glog, judino drvo, dren, albicija,), list (crvena šljiva, šareni javor), plod (pasji trn, ruj, dren), ili interesantne grane (kovrdžava vrba). Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove.

   

   

   

   

   

   

Možda će vam se svideti …