Zimzelena bela magnolija

1,500.00рсд

– Zimzelena bela magnolija je zimzeleno drvo koje raste u visinu i preko pet metara. Ovo je vrsta koja zadržava listove preko cele godine i zato je najomiljenija. Inače, rod magnolija obuhvata veliki broj vrsta i varijeteta, koji se dele uglavnom u grupu koja cveta u rano proleće i grupu koja cveta kasnije u sezoni. Cvetovi su izuzetno krupni i beli i prekrivaju celu biljku. Nekada se desi da ponovi cvetanje krajem leta. Cvetovi su mirisni. Pogodno mesto za sadnju je zaštićeno od jakih vetrova. Sadite je na sunčanoj poziciji. Zemljište treba da je bogato i dobro drenirano. Prilikom sadnje dodajte običan treset pH 5,5 do 6,5 i sporootpušatjuće đubrivo do 6 meseci. Ukoliko želite da raste kao žbun, nemojte orezivati donje grane.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  biljka visine 50cm

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Mesto sadnje

  bašta

  Vreme cvetanja

  proleće

 • Opis

  – Zimzelena bela magnolija Magnolije spadaju u najlepse biljke vrtova. U prolece počinju cvetati svojim krupnim cvetovima, na golim granama. Može biti drvenasta ili žbunasta sadnica u zavisnosti, kako je formirate orezivanjem. Listovi svih magnolija su kožasti, krupni i sjajni. Voli kiselo, tresetno zemljište, zastićeno mesto u vrtu od vetrova i puno sunca. Ne voli ako je trava oko njenog korena, jer ima plitki koren. Dok je mlada biljka zaštite joj koren od smrzavanja. Preporučuje se sadnja u prednjem planu vrta, zbog izuzetne dekorativnosti.

  – Zimzelena bela magnolija je zimzeleno drvo koje raste u visinu i preko pet metara. Ovo je vrsta koja zadržava listove preko cele godine i zato je najomiljenija. Inače, rod magnolija obuhvata veliki broj vrsta i varijeteta koji se dele uglavnom u grupu, koja cveta u rano proleće i grupu koja cveta kasnije u sezoni. Cvetovi su izuzetno krupni i beli i prekrivaju celu biljku. Nekada se desi da ponovi cvetanje krajem leta. Naravno, ovo cvetanje nije tako bujno i atraktivno kao prolećno jer cvetova ima manje, a i prikriveni su listovima. Cvetovi su mirisni.

  Pogodno mesto za sadnju je zaštićeno od jakih vetrova. Sadite je na sunčanoj poziciji. Zemljište treba da je bogato i dobro drenirano. Prilikom sadnje dodajte običan treset pH 5,5 do 6,5 i sporootpušatjuće đubrivo do 6 meseci. Ukoliko želite da raste kao žbun nemojte orezivati donje grane.

   

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …