– Zimzelena bela magnolija

1,800.00рсд

– Zimzelena bela magnolija je zimzeleno drvo koje raste u visinu i preko pet metara. Ovo je vrsta koja zadržava listove preko cele godine i zato je najomiljenija. Inače, rod magnolija obuhvata veliki broj vrsta i varijeteta koji se dele uglavnom u grupu koja cveta u rano proleće i grupu koja cveta kasnije u sezoni. Cvetovi su izuzetno krupni i beli i prekrivaju celu biljku. Nekada se desi da ponovi cvetanje krajem leta. Naravno, ovo cvetanje nije tako bujno i atraktivno kao prolećno jer cvetova ima manje, a i prikriveni su listovima. Cvetovi su mirisni. Pogodno mesto za sadnju je zaštićeno od jakih vetrova. Sadite je na sunčanoj poziciji. Zemljište treba da je bogato i dobro drenirano. Prilikom sadnje dodajte običan treset pH 5,5 do 6,5 i sporootpušatjuće đubrivo do 6 meseci. Ukoliko želite da raste kao žbun nemojte orezivati donje grane.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  sadnice visine 80cm-100cm

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Mesto sadnje

  bašta

  Vreme cvetanja

  proleće

 • Opis

  Niski lišćari spadaju u kategoriju biljaka između žbunja i drveća. Često nemaju izraženo centralno stablo. Često su prepoznatljivi po lepim cvetovima, plodovima ili interesantnim granama. Sade se na 3 – 4 metra međusobnog odstojanja. Pogodne su za sadnju u manjim vrtovima ili velikim posudama.

  – Zimzelena bela magnolija Magnolije spadaju u najlepse biljke vrtova. U prolece pocinju cvetati svojim krupnim cvetovima na golim granama. Moze biti drvenasta ili zbunasta sadnica u zavisnosti kako je formirate orezivanjem. Listovi svih magnolija su kozasti, krupni i sjajni. Voli kiselo, tresetno zemljiste, zasticeno mesto u vrtu od vetrova i puno sunca. Ne voli ako je trava oko njenog korena jer ima plitki koren. Dok je mlada biljka zastite joj koren od smrzavanja. Preporučuje se sadnja u prednjem planu vrta zbog izuzetne dekorativnosti.

  – Zimzelena bela magnolija je zimzeleno drvo koje raste u visinu i preko pet metara. Ovo je vrsta koja zadržava listove preko cele godine i zato je najomiljenija. Inače, rod magnolija obuhvata veliki broj vrsta i varijeteta koji se dele uglavnom u grupu koja cveta u rano proleće i grupu koja cveta kasnije u sezoni. Cvetovi su izuzetno krupni i beli i prekrivaju celu biljku. Nekada se desi da ponovi cvetanje krajem leta. Naravno, ovo cvetanje nije tako bujno i atraktivno kao prolećno jer cvetova ima manje, a i prikriveni su listovima. Cvetovi su mirisni.

  Pogodno mesto za sadnju je zaštićeno od jakih vetrova. Sadite je na sunčanoj poziciji. Zemljište treba da je bogato i dobro drenirano. Prilikom sadnje dodajte običan treset pH 5,5 do 6,5 i sporootpušatjuće đubrivo do 6 meseci. Ukoliko želite da raste kao žbun nemojte orezivati donje grane.

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …