Radermachera sinica

– Radermachera sinica   je sobna grmolika biljka koja u može da dostigne visinu do 1,5m. Cveta sa sitnim žutim cvetovima ali samo u toku noći, po čemu je karakteristična. Zahteva svetle prostorije, bez direktnog sunca. Ne trpi stalno pomeranje i preveliku količinu vlage. Zalivanje umereno. Presađuju se kada korenje počne da izbija na dnu saksije. Odlikuju se brzim porastom.

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Radermachera sinica     Rodno mjesto veličanstvene biljke Radermacher je Azija. Sada se cvijet širi po cijelom svijetu. Često se može naći u Evropi, SAD-u i Australiji. Latinski naziv: Radermachera sinica. Ukupno, u prirodi se može naći 16 različitih vrsta, ove biljke. U osnovi, Radermacher je zimzeleno žbunje i drveće.
  – Radermachera sinica   je sobna grmolika biljka koja u kuži može da dostigne visinu do 1,5m. Cveta sa sitnim žutim cvetovima ali samo u toku noći, po čemu je karakteristična. Zahteva svetle prostorije, bez direktnog sunca. Ne trpi stalno pomeranje i preveliku količinu vlage. Zalivanje umereno. Presađuju se kada korenje počne da izbija na dnu saksije. Odlikuju se brzim porastom.
  Sobne lisno dekorativne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima.
  Sobne lisno dekorativne biljke svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida.