– Patuljaste smrče – Picea glauca ‘Conica’

500.00рсд1,500.00рсд

Patuljaste smrče – Picea glauca ‘Conica’ je veoma dekorativna sadnica, piramidalnog habitusa, raste oko 150 cm u visinu i 60 cm u prečniku. Biljka menja boju tokom godišnjih doba. Na proleće cela biljka dobije svetlije zelene, meke mlade izbojke.
Ova vrsta smrče, je pogodna za samostalnu sadnju ili u kombinaciji sa drugim  nižim četinarima, kuglaste i polegle forme habitusa. Često se sadi i u sklopu kamenjara ili u većim saksijama i žardinjerama.
Na slici br. 4 sadnice u prodaji, visine 50-60cm
Na slici br. 5 sadnice u prodaji visine 30-35cm
 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm, Visina 30-35cm

 • Opis

  Patuljaste smrče – Picea glauca ‘Conica’ je spororastući četinar guste krošnje piramidalnog oblika. Raste jako sporo, svega 1-2cm godišnje i u punoj fazi rasta dostiže visinu oko 1,5m i širinu oko 0,6m. Picea glauca Conica se još naziva i Glava šećera zbog svoje specifične kupaste krošnje i karakteristične teksture grana koje su gusto i zvezdasto nanizane.
  Savršeno oblikovana smrča mirisnih grana, bogato obrasle krošnje tamno-zelene boje pogodna je za sadnju ispred reprezentativnih ulaza i na mestima koja se posebno ističu.
  Patuljaste smrče – Picea glauca ‘Conica’ Zahvaljujući sporom rastu Patuljasta smrča Conica je odličan izbor za kamenjare i mini bašte jer jako dugo može ostati deo kompozicije. Picea glauca Conica izuzetno dekorativno izgleda u žardinjerama i ukrasnim visokim saksijama u kombinaciji sa nižim biljkama druge boje ili sa padajućim cvetnicama.
  Picea glauca Conica je jako otporna na niske temperature, dobro uspeva na suncu ili u polusenci, voli plodnu zemlju i povremeno zalivanje, mada će i u nedostatku vode jako lepo uspevati.
  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište .  Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama.
  Četinari su pogodni i za uzgoj u većim saksijama ili žardinjerama. Razlikuju se po obliku i visini habitusa. Piramidalni i valjkasti oblici četinara, koriste se za oblikovanje pejzaža, podizanje živih ograda ili se sade u vidu, masiva i pojedinačnih skulptura u sklopu travnjaka.
  Niski četinari su pogodni za uzgoj u manjim vrtovima, za oblikovanje staza, nižih živih ograda ili za sadnju u većim saksijama i žardinjerama. Polegli četinari se koriste za prekrivanje tla. U našem rasadniku možete naći razne vrste i sorte sadnica četinara u saksijama i busenu.
 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …