– Acer Palmatum ‘Dissectum Garnet’

3,300.00рсд

Acer Palmatum Dissectum Garnet  Patuljasto, žbunasto drvo široke, padajuće krošnje. Listovi su nazubljeni, duboko urezani, nežni. Biljka cele godine ima intenzivnu crvenu boju listova. Često se može naći u malim vrtovima i  posudama. Voli dobro drenirana zemljišta.

Često se može naći u malim vrtovima i posudama. Veoma popularna vrsta koju često možete videti u vrtovima japanskog stila uređenja. Dostiže visinu do oko 2m. Odgovaraju im dobro drenirana zemljišta. Generalno je otporna na mnoge prouzrokovače bolesti i veoma zahvalna za gajenje. Hloroza se može javiti na zemljištima sa visokom PH vrednosti.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 80-100cm

 • Opis

  – Acer Palmatum ‘Dissectum Garnet’  Patuljasto, žbunasto drvo, široke, padajuće krošnje. Listovi su nazubljeni, duboko urezani, nežni.

  Biljka cele godine ima intenzivno crvenu boju listova. Često se može naći u malim vrtovima i posudama. Dostiže visinu do 2m. Voli dobro drenirana zemljišta. Generalno je otporna na mnoge prouzrokovače bolesti i veoma zahvalna za gajenje. Hloroza se može javiti na zemljištima sa visokom PH vrednosti.

  Lišće se sastoji od 7 do 11 režnjeva i u jesenjem periodu dobija tamnije nijanse crvene boje. Lišće ima tendenciju da lista od ranog proleća i podležno je štetama od ranih mrazeva ali biljka veoma lako regeneriše svoje lišće i rani mrazevi ne predstavljaju opasnost po samu biljku.

  Generalno je otporna na mnoge prouzrokovače bolesti i veoma zahvalna za gajenje. Hloroza se može javiti na zemljištima sa visokom PH vrednosti.

  – Acer Palmatum ‘Dissectum Garnet’ – Sadnja 

  Vrsta japanskog javora koju treba gajiti u vlažnim, organski bogatim i blago kiselim zemljistima, u punom suncu ali će tolerisati i delimicne senke. Liske su duboko urezane, intezivno crvene boje tokom čitave godine. Mlade liske su naročito osetljive u letnjem periodu, pri visokim temperaturama a naročito pri deficitu vode, te se zemljište mora održavati stalno vlažnim, kako bi se izbeglo sušenje listova na njenim vrhovima. Malčiranje u velikoj meri doprinosi sprečavanju pregrejavanja korena i brzom isušivanju tla.

  Orezivanje drveta je minimalno i ukoliko i ima potrebe za tim preporuka je da se izvede u kasnu jesen, dok prolećno i letnje orezivanje treba izbegavati, zbog obilnih curenja sokova iz biljke. Biljka je veoma sporog rasta i dostiže visinu 1-2m u zavisnosti od visine kalema.

  – Acer Palmatum ‘Dissectum Garnet’ –  Upotreba na zelenim površinama 

  Vrsta japanskog javora koja dostiže visinu do 1-2 m i kao takva je pogodna za sadnju u vrtu ili u većim posudama. Ukoliko ih sadite u vrtu odaberite prednje pozicije u vrtu, jer lepota ovog javora to i zaslužuje.

  Fantastično izgledaju ako se kombinuju sa crvenolisnim sortama japanskog javora ili sa drugim nižim vrstama biljaka crvene, zelene, oranž i žute boje lista.

  Uređenje terasa biljkama u saksijama  je jedan od načina da ozelenite Vaš životni prostor. Ova vrsta javora je odlična za uzgoj u dubljim i većim saksijama.