– Bodljiva smrča – Picea pungens

850.00рсд3,500.00рсд

– Bodljiva smrča – Picea pungens
Četinarsko drveće koje dostiže visine preko 15-20m.  Krošnja piramidalna, prečnika 6m.  Plodovi u obliku šišarica, doprinose dekorativnosti. Koren dobro razvijen.  Sade se na 4-5m . Dolaze u obzir za veće vrtove u grupnoj sadnji, parkove i park šume ili pojedinačno za manje površine. Poboljšavaju kvalitet vazduha, proivode kiseonik, imaju izraženo fitoncidno dejstvo. Boja četina izrazito sivo plava.

 • Dodatne informacije

  Boja

  plavo zelena

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm, visina sadnica 100-120cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Bodljiva smrča – Picea pungens
  Četinarsko drveće koje dostiže visine preko 15-20m.  Krošnja piramidalna, prečnika 6m.  Plodovi u obliku šišarica, doprinose dekorativnosti. Koren dobro razvijen.  Sade se na 4-5m . Dolaze u obzir za veće vrtove u grupnoj sadnji, parkove i park šume ili pojedinačno za manje površine. Poboljšavaju kvalitet vazduha, proivode kiseonik, imaju izraženo fitoncidno dejstvo.

  – Bodljiva smrča – Picea pungens je biljka piramidalne krošnje, prečnika oko 6m i visine do 15-20m. Odlično podnosi gradske uslove. Otporna je na suv vazduh i letnju sušu. Podnosi jake zimske mrazeve. Ne podnosi senku. Primenljiva na svim vidovima zelenih površina, samostalno, ili u grupama. Zbog uočljive boje zahvalna je za, kombinovanje sa drugim biljkama.

  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište . Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama. Četinari su pogodni i za uzgoj u većim saksijama ili žardinjerama. Razlikuju se po obliku i visini habitusa. Piramidalni i valjkasti oblici četinara, koriste se za oblikovanje pejzaža, podizanje živih ograda ili se sade u vidu, masiva i pojedinačnih skulptura u sklopu travnjaka. Niski četinari su pogodni za uzgoj u manjim vrtovima, za oblikovanje staza, nižih živih ograda ili za sadnju u većim saksijama i žardinjerama. Polegli četinari se koriste za prekrivanje tla. U našem rasadniku možete naći razne vrste i sorte sadnica četinara u saksijama.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …