Pinus Mugo ‘Mops’

Pinus Mugo ‘Mops’ Kalemljeni spororastući, kompaktne, guste krošnje pravilnog oblika. Boja četina zelena. Idealan je za male bašte, u kombinaciji sa nižim četinatima i žbunastim biljem. Može se naći i u posudama, naravno odgovarajuće veličine. Voli sunčana staništa, ne toleriše previše vlage u supstratu. Patuljastog je rasta, veoma otporan i ne previše zahtevan za održavanje.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Položaj

  sunce i polusenka

  Isporuka

  sadnice prečnika 30cm

 • Opis

  Pinus Mugo ‘Mops’ je izuzetno otporan na uslove uspevanja. Obezbedite im svetle ili polusenovite pozicije u vrtu. Za zemljište birajte propusno, dobro drenirano zemljište. Traži nešto kiseliji supstrat poput svih četinara. Ukoliko ih uzgajate u većim saksijama ili žardinjerama, birajte dublje prostrane posude.

  Pinus Mugo ‘Mops’Kalemljeni spororastući, kompaktne, guste krošnje pravilnog oblika. Boja četina zelena. Idealan je za male bašte, u kombinaciji sa nižim četinatima i žbunastim biljem. Može se naći i u posudama, naravno odgovarajuće veličine. Voli sunčana staništa, ne toleriše previše vlage u supstratu. Patuljastog je rasta, veoma otporan i ne previše zahtevan za održavanje.

  𝙆𝙖𝙠𝙤 𝙞 𝙠𝙖𝙙𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙞𝙢𝙤 č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙚?
  Četinare sadimo tokom cele godine ukoliko su sadnice u saksijama Ukoliko su u busenu, najbolji period za sadnju je oktobar – april, sem u periodu kada je zemlja smrznuta. Prilikom sadnje iskopati sadnu jamu 10 -tak cm dublju i širu od busena, zemlju usitniti, usaditi biljku i zemlju dobro nagaziti oko busena, kako se ne bi stvorili vazdušni džepovi. Nakon sadnje dobro zaliti. Za mlade sadnice je najbitnije redovno zalivanje u prolećnom i letnjom periodu, u proseku jednom nedeljno većom količinom vode.

  𝙈𝙚𝙨𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙖
  Četinare sadimo u vrtu samostalno, grupno ili u vidu žive ograde. Pogodni su i za kombinovane sadnje sa drugim vrstama biljaka. Takođe su niže sorte četinar,a pogodne za sadnju u saksijama i žardinjerama. Često se gaje u velikim saksijama, kamenjarima ili ako se radi na formiranju japanskog vrta. Patuljasti bor ima male zahteve za održavanjem tokom sezone, jedino je potrebno ukloniti korov, koji nikne ispod njega. Poželjno je da se oko borova posle sitna malč borova kora, na taj način se sprečava isušivanje zemljišta i stvaranje pokorice. Imajte na umu da svi četinari traže nešto kiseliji supstrat za sadnju. Patuljasti borove se mogu saditi i u kombinaciji sa drugim četinarima okrugle ili vretenaste forme ili sa pokrivačima tla.

   

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.