– Acer palmatum ‘Bloodgood’

4,500.00рсд

 Acer palmatum ‘Bloodgood’ je listopadna sadnica  atraktivnog izgleda. Odgovaraju im poluosunčane pozicije. Pogodan je i za uzgoj u većim saksijama. Odgovara im plodna, dobro drenirana zemlja. Dobro podnosi niske temperature. Boja lista je intenzivno crvena.

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  crvena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Isporuka

  visina sadnice 1.3-1.5m

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

   Acer palmatum ‘Bloodgood’ raste kao snažan grm i prelazi u drvo. Voli polusenku, ali dobro podnosi i sunčane strane. Dobro reaguje na blago kisela zemljišta. Drvo se grana od zemlje. Raste do 3,5 metara u visinu i širinu. Listovi imaju uglavnom 5 ali i do 7 režnjeva sa fino narezanim ivicama. Boja listova je bordo crvena dok su mladi listovi intenzivno vatreno crveni. Ove vrste su pravi dragulji svakog vrta. Često se uzgajaju i u dubljim, prostranim saksijama.

   Acer palmatum ‘Bloodgood’ je listopadna sadnica  atraktivnog izgleda. Odgovaraju im poluosunčane pozicije. Pogodan je i za uzgoj u većim saksijama. Odgovara im plodna, dobro drenirana zemlja. Dobro podnosi niske temperature. Japanski javor voli polusenovite položaje, sa blago kiselim i dobro dreniranim zemljištem. Bitno je redovno i uravnoteženo zalivanje, najbolje bi bilo sistemom kap po kap. Podnosi orezivanje, mada javor ima jako lepu krošnju i bez orezivanja. Na proleće treba ukloniti suve i oštećene grane, posle zime. Preporučuje se malčiranje, kako bi se zaštitio plitak korenov sistem od isušivanja. Spororastuća je vrsta.

  NISKI LIŠĆARI
  Biljke visine 6-10 m, čine prelaznu kategoriju između drvenastih i žbunastih vrsta. Često nemaju izraženo centralno stablo, dok ukoliko su kalemljene imaju formirano centralno stablo. Mogu imati lep cvet (cvetni glog, judino drvo, dren, albicija ), list (japanski javor, crvena šljiva, šareni javor), plod (pasji trn, ruj, dren), ili interesantne grane (kovrdžava vrba). Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove.