– Zamija – Zamioculcas zamiifolia

1,000.00рсд

Zamija, tj. Zamioculcas zamiifolia je lisno dekorativna sobna biljka idealna za prostorije sa nedostatkom svetlosti, zaliva se jednom mesečno. U letnjim mesecima par puta mesečno zaliti, kada se zemlja prosuši. Biljka se presađuje kada rizomi popune saksiju. Pored toga što ulepšavaju enetrijer, biljke pozitivno utiču na naše zdravlje.

 

 

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm

  Boja

  zelena i tamno zelena

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnja

 • Opis

  Zamija, tj. Zamioculcas zamiifolia je poreklom iz Afrike. Tek krajem 20. veka, zahvaljujući holandskim uzgajivačima, postala je popularna u Evropi. Svojim neobičnim, “plastičnim” lišćem vrlo brzo je privukla pažnju. Pa se sa stranica magazina o enterijeru preselila u stanove širom sveta. Prema učenju i filozofiji feng šui-ja, zamija je biljka koja aktivira polja sreće i novca, i upija negativnu energiju. Unosi blagostanje u domove, kao i zadovoljstvo i prosperitet.

  Na slici br. 6 biljka visine oko 45-50cm, slika br.7 biljka visine 65-70cm, slika br. 8 biljka visine 100-120cm

  Zamija, tj. Zamioculcas zamiifolia je lisno dekorativna sobna biljka, idealna za prostorije sa nedostatkom svetlosti, zaliva se jednom mesečno. U letnjim mesecima par puta mesečno zaliti, kada se zemlja prosuši. Biljka se presađuje kada rizomi popune saksiju. Uspevaju u svetlim i zasenčenim prostorijama. Odgovaraju im tople prostorije i zbog toga su rado gajene u stanovima.

  U podzemnom delu, ima razvijene, sočne rizome koji čuvaju vodu, a u nadzemnom delu ima dugačke i krupne listove, dužine do 60 cm, koji imaju perasto postavljene listiće u 6-8 parova. Listovi zamije su sjajni, voskirani, mesnati i daju joj taj karakterističan elegantan i moderan izgled. Mesnati listovi zamije, zajedno sa rizomima skladište vodu, te je udeo vode u biljci i do 95%.

  𝑩𝒊𝒍𝒋𝒌𝒆 𝒖 𝒆𝒏𝒆𝒕𝒓𝒊𝒋𝒆𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒖ž𝒂𝒋𝒖 𝒛𝒏𝒂č𝒂𝒋𝒏𝒐 𝒖𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊č𝒌𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 i zato ih sve češće unosimo u dom. Svojim oblicima, teksturama i bojama, savršeno se uklapaju u svaki enterijer. Pravilnim odabirom sobnih biljaka, vaš dom će izgledati modernije, svežije i zdravije.

  SOBNE BILJKE

  Pored toga što ulepšavaju enetrijer, biljke pozitivno utiču na naše zdravlje.
  Između ostalog, upijaju elektromagnetska zračenja, umanjuju stres, šire pozitivnu energiju, štite nas od buke, suzbijaju neugodne miris. Sobne biljke možemo podeliti na cvetnice i lisno dekorativne biljke. U posebnu kategoriju svrstavamo kaktuse i sukulente. Sobno cveće krasi naše prostorije tokom cele godine. Zavisno od našeg vremena, položaja sobe (da li ima dosta svetlosti), vlažnosti prostorija možemo izabrati odgovarajuće cveće. Sukulenti, sobni bršljani, sobne puzavice  su idealni za gajenje na malom prostoru.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …