– Thuja Aurea Nana – Patuljasta zlatna tuja

500.00рсд

– Thuja Aurea Nana – Patuljasta zlatna tuja je patuljasti četinar pogodan za uzgoj u baštama ili u saksijama. Dostiže visinu do 1-1,5m. Boja četina je u toku vegetacije jarko žuta. Ne zahteva dodatno orezivanje, oblik krošnje je približno jajast. Odlična za kombinacije sa drugim patuljastim četinarima i niskim žbunjem. Uspeva na osunčanim i polusenovitim pozicijama.

Na slici br 6 izgled sadnica u ponudi

 

Više o četinarima pročitajte na blogu: Sadnja četinara u baštama i saksijama

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Položaj

  sunce i polusenka

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Thuja Aurea Nana – Patuljasta zlatna tuja izuzetno popularna vrsta patuljastog četinara, zlatno žute boje četina. Zbog svog zdepastog izgleda i jarke boje četina, često je tražena na tržištu. Ne zauzima veliku površinu i shodno tome, često se uzgaja u saksijama i žardinjerama. Odlična je za sadnju u manjim vrtovima, gde se sadi samostalno ili u kombinaciji sa drugim patuljastim četinarima. Ukoliko se kombinuje sa četinarima plave boje četina, dobija je fantastičan rezultat u vrtu.

  – Thuja Aurea Nana – Patuljasta zlatna tuja Kao i svi četinari zahteva propusan i hranjiv supstrat. Ako se gaji u saksiji, birajte nešto veće posude – naša preporuka keramiku. Za vreme visokih temperatura, održavajte vlažno zemljište ali vodite računa da je ocedno. Prihrana se vrši s jeseni ili s proleća, spororazlagajućim Osmocote đubrivom. Ove vrste ne zahtevaju orezivanje.

  Patuljasti četinari –  Osnovna odlika je da  stablo ne bude visoko, tako da se prosečna visina odrasle biljke,  kreće se oko 1 – 1,5 metara. Naravno, ima među njima i nižih koje rastu do 0,5 metara, ali i onih koje mogu biti visine i 2,5 metra.

  Niži varijeteti čerinarskog drveća su zgodni za kamenjare i saksije, jer će im trebati vremena da se razviju. Ukoliko biste u alpinetum posadili brzorastući četinar, on bi ga mogao dobrim delom pokriti za 5 godina. To je jedna od stavki koje treba da znate. U osnovi sve navedene vrste dobro podnose orezivanje.

  Pri planiranju treba uzeti u obzir da li će se saditi jedna biljka, pojedinačno ili će se saditi u grupi. Ukoliko se sadi nekoliko biljaka, mogu se uzeti dva varijeteta ili više da bi se kombinovanjem, postigao lepši izgled vrta.