Bambus – Phyllostachys

2,500.00рсд

Bambus – Phyllostachys je zimzeleni grm koji se odlikuje brzim i visokim rastom od 2 do 5 m, sa mnoštvo ukrasnih zelenih  listova. Stabljike su veoma dekorativne žute, sa izraženim pršljenovima, u sredini šuplje. U povoljnim uslovima obrazuje dosta lisne mase i puno novih stabljika. Pogodan za direktnu sadnju u zemlji ili u saksiji, žardinjeri.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 1-1,2m

 • Opis

  Bambus – Phyllostachys je zimzeleni grm, koji se odlikuje brzim i visokim rastom, od 2 do 5 m, sa mnoštvo ukrasnih zelenih  listova. Stabljike su veoma dekorativne žute, sa izraženim pršljenovima, u sredini šuplje. U povoljnim uslovima obrazuje dosta lisne mase i puno novih stabljika. Pogodan za direktnu sadnju u zemlji ili u saksiji, žardinjeri. Bambus (Bambusa spp.) je svestrana biljka, a većina vrsta može preživeti u mnogim uslovima. Mada, bambus koji je na direktnom sunčevom svetlu će rasti najbrže. To su biljke koje takođe žele imati plodno, blago kiselo, dobro drenirano, ali vlažno tlo.

  Bambus – Phyllostachys

  Nakon što ste odabrali mesto za rast vašeg bambusa, možete ga posaditi. Iskopajte rupu, koja je dvaput šira od vaše biljke. Postavite bambus u rupu, a korenje neka se raširi u rupi. Nežno zatrpavajte rupu i zalijte temeljno vodom, kako bi se ispunili vazdušni džepovi. Sadnja na taj način omogućuje bambusovom korenju i rizomima brži rast. Jednom nedeljno ga zalivajte i ako je moguće pružite mu hlad, za prve dve nedelje nakon sadnje.

  𝒁𝒊𝒎𝒛𝒆𝒍𝒆𝒏𝒆 𝒊 č𝒆𝒕𝒊𝒏𝒂𝒓𝒔𝒌𝒆 ž𝒊𝒗𝒆 𝒐𝒈𝒓𝒂𝒅𝒆

  Živi zidovi ili žive pregrade, namerno su izdvojene kao posebna kategorija hortikulturnog zelenila. Njihova podela na funkcionalne, ekološke ili estetske svakako nije slučajna i pravi odabir vrste, oblika, boje, visine ili gustine žive ograde predstavlja složeni poduhvat kako za amatere vrtlare, tako i za prave profesionalce. Lepa i odnegovana živa ograda predstavlja više od samog vrta. Ona može odvojiti prostor za uživanje i zakloniti ga od neželjenih pogleda, zaštiti ga od prašine, jakog vetra, sprečiti buku da dopre do kutka za odmor, napraviti hlad. Razlog za izbor četinarskih vrsta je pored mogućnosti kombinovanja boja i mogućnost podizanja visokih živih zidova, a izborom nekih varijeteta i jako niskih, skoro patuljastih živih pregrada.