– Orhideja

– Orhideja   Ukoliko želite da u Vašem domu osetite dašak prirode, bilo da živite u stanu ili kući, sobno cveće je pravi izbor za Vas! Tajna uspešnog gajenja sobnog cveća je u odličnom izboru vrste koja će se najbolje prilagoditi Vašim uslovima, navikama i obavezama.

Orhideja sa 1 cv granom

Više o orhidejama pročitajte na našem blogu: Orhideje

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm

  Boja

  bela, ružičasta, šarena, žuta

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnja

 • Opis

  U prirodi postoji preko 30 hiljada vrsta orhideja, a više od 100 hiljada registrovanih hibrida. Njihovo prirodno stanište su tropske i suptropske vlažne šume. Neke vrste su izuzetno retke i veoma ih je teško gajiti van prirodnog staništa, jer zahtevaju veoma specifične uslove i puno brige. U prirodi orhideje vise sa drveća ili rastu na njemu i preko svojih korenčića, skupljaju vlagu iz vazduha.

  – Orhideja će rado cvetati ukoliko joj obezbedite dovoljno svetlosti. Zato biljku smestite najbolje blizu prozora, ali na mestu koje nije izloženo promaji i osetnim temperaturnim razlikama. Ukoliko je vaš prozor izložen jakom suncu i visokim temperaturama, što se naročito odnosi na letnje mesece, orhideju ili premestite na neko drugo mesto ili malo udaljite od direktnog sunca. Orhideja voli umerenu temperaturu i stalne uslove i promene sa toplog na hladno joj sigurno neće prijati. Ne zaboravite da biljci ne prija i česta promena mesta, već bi bilo idealno da joj pronađete stalno mesto u kući. na kome će ona biti srećna. U našim klimatskim uslovima se pokazalo da orhideje uspevaju na ili blizu prozora, koji gleda na istok. Tu će dobijati dovoljno svetla, a opet neće biti izložene jakom suncu.

  – Orhideja su veoma zahvalne biljke, koje uz adekvatnu negu, mogu da budu pravi ukras u vašem domu. Prva najbitnija stvar je odabrati poziciju, kao što je istočni prozor, voditi računa da ih ne ugušite sa vodom tj. potapanje orhideja radimo, kada je korenje svetlo sivkasto. Prihrana ide 2 puta mesečno. Dobro je ako im se obezbedi razlika izmedju dnevne i noćne temperature. Cvetne štapke, sečemo kada se potpuno osuše.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …