– Madagaskarski jasmin – Stephanotis floribunda

– Madagaskarski jasmin – Stephanotis floribundaCvetovi stefanotisa su od davnina na ceni zbog svoje lepote i slatkog mirisa. Ova tropska zimzelena povijuša, sa svojim tamnim, sjajnim listovima i snežno belim cvetovima. Da biste madagaskarskom jasminu obezbedili optimalne uslove za gajenje, nega biljke mora da počne od zemlje. Ova biljka zahteva plodnu, ilovastu zemlju koja dobro zadržava vlagu, međutim nikada ne smete dozvoliti da korenje sedi u vodi, jer će se usled toga listovi saviti i biljka uvenuti.

 

Na slici br 5 izgled biljaka u ponudi

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

 • Opis

  – Madagaskarski jasmin – Stephanotis floribunda  Za uzgoj madagaskarskog jasmina je potrebna potpora jer su njegove duge i tanke grančice veoma nežne. Mada bi trebalo da znate da stefanotis koji se uzgaja u kućnim uslovima nikada neće dostići maksimalnu visinu, mada uz pravilnu negu mogu da dostignu visinu do 3m.

  Na slici 5 izgled biljaka u ponudi

  – Madagaskarski jasmin – Stephanotis floribunda  Cvetovi stefanotisa su od davnina na ceni zbog svoje lepote i slatkog mirisa. Ova tropska zimzelena povijuša, sa svojim tamnim, sjajnim listovima i snežno belim cvetovima. Da biste madagaskarskom jasminu obezbedili optimalne uslove za gajenje, nega biljke mora da počne od zemlje. Ova biljka zahteva plodnu, ilovastu zemlju koja dobro zadržava vlagu, međutim nikada ne smete dozvoliti da korenje sedi u vodi, jer će se usled toga listovi saviti i biljka uvenuti.

  𝑩𝒊𝒍𝒋𝒌𝒆 𝒖 𝒆𝒏𝒆𝒕𝒓𝒊𝒋𝒆𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒖ž𝒂𝒋𝒖 𝒛𝒏𝒂č𝒂𝒋𝒏𝒐 𝒖𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊č𝒌𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 i zato ih sve češće unosimo u dom. Svojim oblicima, teksturama i bojama, savršeno se uklapaju u svaki enterijer. Pravilnim odabirom sobnih biljaka, vaš dom će izgledati modernije, svežije i zdravije. Pored toga što ulepšavaju enetrijer, biljke pozitivno utiču na naše zdravlje.

  SOBNE BILJKE

  Između ostalog, upijaju elektromagnetska zračenja, umanjuju stres, šire pozitivnu energiju, štite nas od buke, suzbijaju neugodne miris. Sobne biljke možemo podeliti na cvetnice i lisno dekorativne biljke. U posebnu kategoriju svrstavamo kaktuse i sukulente. Sobno cveće krasi naše prostorije tokom cele godine. Zavisno od našeg vremena, položaja sobe (da li ima dosta svetlosti), vlažnosti prostorija možemo izabrati odgovarajuće cveće. Sukulenti, sobni bršljani, sobne puzavice  su idealni za gajenje na malom prostoru.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.