– Jasmin – Jasminum polyanthum

850.00рсд

– Jasmin – Jasminum polyanthum je verovatno najmirisnija penjačica, egzotična i veoma dekorativna. Cvetovi su uglavnom beli, zvezdasti, intenzivnog parfemskog mirisa. Raste do 4 metra visine.
Tokom proleća i leta bi trebalo da se prihranjuje tečnim đubrivom za biljke, koje cvetaju. Jasmin uživa u svetlosti, čak ni malo direktne svetlosti neće mu škoditi. Pogodna vrsta za sadnju uz ograde ili pergole.
Na slici br 4 izgled sadnica u prodaji
 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  lila

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

 • Opis

  – Jasmin – Jasminum polyanthum je verovatno najmirisnija penjačica, egzotična i veoma dekorativna. Cvetovi su uglavnom beli, zvezdasti, intenzivnog parfemskog mirisa.  Raste do 4 metra visine.
  – Jasmin – Jasminum polyanthum   Raste kao penjačica i to veoma brzo, pripada porodici maslina, potiče sa Dalekog Istoka, a cveta u periodu proleće  – leto i emituje opojno slatkast miris. Odgovara mu svetlo mesto, istočna ili zapadna strana.  Tokom proleća i leta bi trebalo da se prihranjuje tečnim đubrivom za biljke, koje cvetaju. Jasmin uživa u svetlosti, čak ni malo direktne svetlosti neće mu škoditi. Pogodna vrsta za sadnju uz ograde ili pergole. Jasmin se od davnina gaji i koristi u mnoge svrhe, kako u aromaterapeutske tako i kao deo alternativne medicine starih kultura.
  Takođe se može saditi uz neki neugledan zid koji želimo da sakrijemo. S obzirom da u našim uslovima ne može da prezimi napolju, najbolje je da bude posađen u saksiju, pa sa početkom hladnih dana možemo lako da ga unesemo u zatvoreno. Ukoliko se ostavlja napolju morate ga zaštititi u toku zime.
  Najbolje bi bilo da sobni jasmin držite na južnom prozoru ili zapadnom ukoliko ste u mogućnosti. Tokom leta, sobni jasmin možete prebaciti i napolje na terasu ili u dvorište. Ako primetite da vam je jasmin klonuo ili ne cveta kada mu je vreme za cvetanje, najverovatnije mu niste omogućili uživanje u suncu i svetlosti. Vodite računa da zemlja bude dobro drenirana i da ne bude previše natopljena vodom tokom zalivanja.
  Sobni jasmin zahteva visoku vlažnost vazduha koju mu možete priuštiti svakodnevnim orošavanjem listova. Ono na šta biste trebali da obratite posebnu pažnju jeste da u vreme cvetanja ne orošavate cvetove, već samo listove.
  Sobni jasmin zahteva visoku vlažnost vazduha koju mu možete priuštiti svakodnevnim orošavanjem listova. Sobni jasmin prihranjuje se univerzalnim đubrivom za biljke koje cvetaju jednom mesečno u toku prolećnih i letnjih meseci.