Mnogocvetna orhideja – Orhideja multiflora

Mogocvetne orhideje traže više svetlosti ali ne direktnog sunca, najbolji je istočni prozor. Odgovaraju im topli i vlažni prostori, ako vam je kupatilo osvetljeno, slobodno ih možete tu gajiti. Zalivaju se tj. potapaju kada je korenje sivkasto, presađivanje na drugu godinu nakon cvetanja. Prihrana 2x mesečno. Za vreme cvetanja orhideje prihranjujte, duže će cvetati. Mogu da budu sa 1, 2 i više stabala na kojima se nalaze mnogobrojni cvetovi roze, bele, crvene, lila ili dr. boje. Dostižu visine do 40-tak cm.

 

 

 • Dodatne informacije

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Isporuka

  saksija fi 12cm

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Boja cveta

  crvena, bela, roza, narandžasta, lila i sl., oranž

 • Opis

  Mnogocvetna orhideja – Orhideja multiflora Mnogocvetne orhideje traže više svetlosti ali ne direktnog sunca, najbolji je istočni prozor. Odgovaraju im topli i vlažni prostori, ako vam je kupatilo osvetljeno, slobodno ih možete tu gajiti. Zalivaju se tj. potapaju kada je korenje sivkasto, presađivanje na drugu godinu nakon cvetanja. Prihrana 2x mesečno. Za vreme cvetanja orhideje prihranjujte, duže će cvetati. Mogu da budu sa 1, 2 i više stabala na kojima se nalaze mnogobrojni cvetovi roze, bele, crvene, lila ili dr. boje. Dostižu visine do 40-tak cm.

  Glasi za cvet ljubavi,raskoši i lepote. Vekovima fascinira svojim cvetovima neobičnih oblika i neverovatnim kombinacijama boja. Orhideja  se može gajiti u saksiji koja nije providna, npr. može biti i glinena, mada se plastična preporučuje zbog toga što i koren ima sposobnost da vrši fotosintezu,važno je da joj se obezbedi dosta svetlosti i vlage. Spada u epifitne biljke, što znači da ne živi na zemlji već na drveću koje joj služi kao oslonac.

  Orhideje su epifitne biljke i stvaraju vazdušno korenje koje izbija iz saksije, nemojte da ga sečete, već ga povremeno orošavajte sitnim kapima vode. Za prihranu koristite tečnost za orhideje ili štapiće koji se vremenom otapaju. Orhideja predstavlja jedan od najlepših cvetova koje nam je priroda podarila. Ali kao i u životu, cena te lepote je zahtevna nega. Najpopularniji i najčešće gajen rod orhideja je rod Phalaenopsis čiji cvet izgledom podseća na noćnog leptira u letu, pa se često zbog toga nazivaju orhideje noćni leptiri. Ima ih svih boja, oblika, dezena i veličina. One predstavljaju simbol ljubavi i pažnje, a zbog egzotičnog i živopisnog izgleda, sve je češći poklon i nalazi se u sve više domova.

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.