Guzmanija

– Guzmanija Guzmanija je idealna sobna ili kancelarijska biljka. Zahvalna je za uzgoj u zatvorenom jer može da preživi i sa veoma malo svetla i ne smeta joj veštačko svetlo. Ipak, ne prija joj da bude izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Guzmnija minor je niža sorta, dostiže visinu do 30cm.

Koristite saksije i zemlju sa najboljom drenažom kako bi se omogućio adekvatan protok vazduha. Možete kupiti i zemlju specijalizovanu za biljke iz porodice bromelija ili sami praviti mešavinu od tresetnice, vermikulita i kore drveća. Truljenje korena ćete izbeći i određenim tehnikama zalivanja. Obavezno ostavite zemlju u saksiji da se sasvim osuši pre nego što opet zalijete biljku.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena, žuta

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnja

 • Opis

  𝑩𝒊𝒍𝒋𝒌𝒆 𝒖 𝒆𝒏𝒆𝒕𝒓𝒊𝒋𝒆𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒖ž𝒂𝒋𝒖 𝒛𝒏𝒂č𝒂𝒋𝒏𝒐 𝒖𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊č𝒌𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 i zato ih sve češće unosimo u dom. Svojim oblicima, teksturama i bojama, savršeno se uklapaju u svaki enterijer. Pravilnim odabirom sobnih biljaka, vaš dom će izgledati modernije, svežije i zdravije.

  – Guzmanija je popularna biljka iz porodice bromelija. Njihovi cvetovi jarkih boja mogu da se nađu po tržnim centrima, galerijama, ali i na sobnim prozorima i u kancelarijama. Mada je ova guzmanija biljka popularna za uzgoj  u celom svetu, najčešće se može videti u Kostariki i Kolumbiji. Guzmania se razmnožava mladicama, koje nastaju na zreloj biljci u cvatu. Kada mlada biljka dostigne visinu od 15 cm i formira sopstveno korenje, odvojite je od matične biljke i posadite. Idealan period za odvajanje mladica od matične biljke je proleće.

  – Guzmanija je idealna sobna ili kancelarijska biljka. Zahvalna je za uzgoj u zatvorenom jer može da preživi i sa veoma malo svetla i ne smeta joj veštačko svetlo. Ipak, ne prija joj da bude izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Guzmnija minor je niža sorta, dostiže visinu do 30cm.

  – Guzmanija  Koristite saksije i zemlju sa najboljom drenažom kako bi se omogućio adekvatan protok vazduha. Možete kupiti i zemlju specijalizovanu za biljke iz porodice bromelija ili sami praviti mešavinu od tresetnice, vermikulita i kore drveća. Truljenje korena ćete izbeći i određenim tehnikama zalivanja. Obavezno ostavite zemlju u saksiji da se sasvim osuši pre nego što opet zalijete biljku.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …