– Božićni kaktus (Schlumbergera sp.)

350.00рсд

Božićni kaktus je dekorativno sobno cveće, koje se lako prilagođava uslovima gajenja u zatvorenom prostoru, pa je odličan izbor za stanove i poslovne prostore, ne smeta mu suv vazduh i grejanje u toku zime. Odgovaraju im svetle pozicije, mada uspeva i u manje osvetljenim prostorijama, ali će oskudnije cvetati. Božićni kaktus je sobna cvetnica, koju na proleće možete izneti napolje. Idealne temperature za gajenje su od 10 – 22 stepena. Za obilnije cvetanje i krupnije cvetove, zahtevaju temperature iznad 15 stepeni. Božićni kaktusi cvetaju u periodu zima – proleće. Nakon tog perioda,  smanjite zalivanje, tada biljka miruje (6 nedelja ) i u tom periodu se biljke orezuju. Ne tolerišu  mnogo vode, prihrana biljke redovna u periodu rasta (do septembra) . Kada razvije pupoljke redovno prihranjujte đubrivom na bazi fosfora i biljku premestite na svetlo mesto.

U ponudi biljke sa sl br 6-7

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  ciklama, crvena, bela, roza, narandžasta, lila i sl., narandžasta

  Isporuka

  Visina 20-25cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost

  Prihranjivanje

  povremeno

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Vreme cvetanja

  decembar-april

 • Opis

  – Božićni kaktus (Schlumbergera sp.) je dekorativno sobno cveće, koje se lako prilagođava uslovima gajenja u zatvorenom prostoru, pa je odličan izbor za stanove i poslovne prostore, ne smeta mu suv vazduh i grejanje u toku zime. Odgovaraju im svetle pozicije, mada uspeva i u manje osvetljenim prostorijama, ali će oskudnije cvetati. Božićni kaktus je sobna cvetnica, koju na proleće možete izneti napolje. Idealne temperature za gajenje su od 10 – 22 stepena. Znajte da ove vrste biljaka ne trpe niske temperature pa se u zimskom periodu moraju uneti u zatvoren prostor, ako ste ih gajili napolju.

  U ponudi biljke sa slbr.6-7

  – Božićni kaktus (Schlumbergera sp.)  Za obilnije cvetanje i krupnije cvetove, zahtevaju temperature iznad 15 stepeni. Božićni kaktusi cvetaju u periodu zima – proleće. Nakon tog perioda,  smanjite zalivanje, tada biljka miruje (6 nedelja ) i u tom periodu se biljke orezuju. Ne tolerišu  mnogo vode, prihrana biljke redovna u periodu rasta (do septembra) . Kada razvije pupoljke redovno prihranjujte đubrivom na bazi fosfora i biljku premestite na svetlo mesto.

  Ukoliko želite da u Vašem domu osetite dašak prirode, bilo da živite u stanu ili kući, sobno cveće je pravi izbor za Vas! Tajna uspešnog gajenja sobnog cveća je u odličnom izboru vrste koja će se najbolje prilagoditi Vašim uslovima, navikama i obavezama.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.