– Chamaecyparis lawsoniana ‘Empire Gold’

550.00рсд750.00рсд

– Chamaecyparis lawsoniana ‘Empire Gold’ dostiže visinu do 2m visine  i širine u osnovi 0,5 do maksimalno 1 m. Ljuspaste četine su guste, uredno raspoređene, zelene sa žuto zelenim četinama pri  vrhovima grančica. . Ne iziskuje posebnu negu ili orezivanje, ali se može orezati rano u proleće ili oblikovati sredinom leta, tako da se ne ošteti staro drvo. Ukoliko se uzgajaju u saksijama, nešto niže rastu.

Na slici br. 3 sadnice u prodaji

 

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, žuta

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm, visina sadnice 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Chamaecyparis lawsoniana ‘Empire Gold’ dostiže visinu do 2m visine  i širine u osnovi 0,5 do maksimalno 1 m. Ljuspaste četine su guste, uredno raspoređene, zelene sa žuto zelenim četinama, pri  vrhovima grančica. . Ne iziskuje posebnu negu ili orezivanje, ali se može orezati rano u proleće ili oblikovati sredinom leta, tako da se ne ošteti staro drvo. Ukoliko se uzgajaju u saksijama, nešto niže rastu.

  – Chamaecyparis lawsoniana ‘Empire Gold’ Pogodan za formiranje niskih živih ograda ili za mešovite kompozicije, sa drugim četinarskim i lišćarskim žbunjem i perenama. Pogodan je i za sadnju u žardinjerama. Relativno dobro podnosi uslove gradske sredine. Ukoliko ih uzgajate u vidu živog zida, sadite ih na 80-100cm međusobnom odstojanju a ako ih uzgajate u saksijama, birajte dublje, prostrane saksije. Za prihranu koristite spororazlagajuće djubrivo za četinare. Za vreme letnjih vrućina, vodite računa da biljke ne ostanu dugo suve.

  Niski i srednje visoki četinari

  Osnovna odlika je da  stablo ne bude visoko, tako da se prosečna visina odrasle biljke,  kreće se oko 1 – 2 metara. Naravno, ima među njima i nižih koje rastu do 0,5 metara, ali i onih koje mogu biti visine i 2,5 metra. Te vrste koje mogu maksimalno imati visinu preko 2 metra spadaju u spororastuće.