– Fizokarpus

400.00рсд

Fizokarpus Listopadni žbun visine do 2m. Veoma interesantan za pravljenje kontrasta u dvorištu. Ima kompaktan habitus i još više pažnje privlači tokom leta kada je cela biljka u cvetovima.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

 • Opis

  – Fizokarpus  Listopadni žbun visine do 2m. Veoma interesantan za pravljenje kontrasta u dvorištu. Ima kompaktan habitus i još više pažnje privlači tokom leta kada je cela biljka u cvetovima. Uslovi gajenja: Najbolje se razvija na sunčanim i polusenovitim mestima.

  Što se tiče zemljišta nije previše probirljiv, najbolje raste na bogatim, blago kiselm i dobro dreniranim. Vrlo je otporan na niske temperature.

  Period cvetanja: Cveta početkom leta, beličastim cvetovima skupljenim u cvasti.  Može se saditi i samostalno i u grupama. Koristi se i za žive ograde.
  Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 2m i isto toliko i u širinu. Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -40°C.

  – Fizokarpus Nije podložan bolestima i lako se održava.Može da izdrži do -30 stepeni tokom zime. Voli sunčana staništa ili delimičnu hladovinu. Raste do 200cm u visinu i 150 cm u širinu. Leti se pojavljuju mali beličasto-roze cvetovi. Može naći primenu u grupacijama, pojedinačno, za formiranje živih ograda.

  Orezivanje obavite nakon cvetanja, kao i kod ostalih ukrasnih grmova.
  Ovo je otporna biljka, retko oboleva, slabo je napadaju insekti i otporna je na pepelnicu.