Biljke za kancelarije https://www.youtube.com/shorts/9S8Ie_bkte0 Ozelenjavanje kancelarijskog prostora biljkama, se ogleda u više pozitivnih stavki, pored ulepšavanja enterijera, biljke pozitivno utiču na kvalitet vazduha, povećava se relativna vlaga u vazduhu i svežina prostora, utiču na smanjenje prašine i buke. Biljke stvaraju prijatnu atmosferu, bilo da ih uzgajamo u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

Biljke za kancelarije – Za kancelarije se preporučuju saksije većih dimenzija ili žardinjera u zavisnosti od veličine prostora. Prostori koji su ustakljeni i većih dimenzija, nam omogućavaju da kancelarijski prostor pretvorimo u zelenu oazu mira. Starije zgrade koje imaju lošije osvetljene, nam sužavaju izbor biljaka, sa kojima ozelenjavamo kancelarije. Treba uzeti u obzir da je nega biljaka povremeno neophodna i da je moguće obezbediti automatski sistem zalivanja biljaka ili da se o tome stara vrtlar.

Najčešće se za kancelarijske prostore koriste lisno dekorativne sobne biljke, poput – Ficus elastica, Fikus bendžamin, Monstera i Filadendrona, Palme – Areca i Chamadera, Zamija, Drvo života i sl. Ukolikoje prostor osvetljen za dekoraciju se koriste i cvetnice poput Orhideja, Kalanhoa, Amarilisa, Jasmina i sl. Takodje se često koriste i puzavice za vertikalno ozelenjavanje zidova i polica, poput Scindapsusa, Hedera, Hoya i sl. Žardinjere mogu biti ispunjene biljkama iste vrste ili da se kombinuju različite vrste biljaka, sličnih zahteva za uspešan rast i razvoj. Na površinu žardinjera se često posipa sitan šljunak ili kamen radi dekoracije.

Coming Soon...