– Žbunasti evonimus – Euonymus fortunei

450.00рсд

– Žbunasti evonimus – Euonymus fortunei Zimzeleni žbun nižeg rasta, žuto zelenih, belo zelenih ili zelenih listova. Podnosi orezivanje pa se koristi  za formiranje nižih živih ograda, za sadnju u saksijama ili žardinjerama. Često se sadi u kombinovanoj sadnji sa drugim nižim žbunastim sadnicama, patuljastim četinarima ili perenama. Uspeva na osvetljenim i poluzasenčenim pozicijama.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, zelena i šatirana

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 35-40cm

 • Opis

  – Žbunasti evonimus – Euonymus fortunei  Glavna prednost evonumusa je što je zimzelena biljka, tako da će uvek biti dekorativna i postojana. Odlikuju se izuzetnom otpornošću.Atraktivan zimzeleni žbunić sa žutozelenim ili zelenim  sjajnim kožastim listovima. Odličan za rezanje, pa se zato koristi za niske žive ograde kao i za pravljenje raznih oblika ( topijarnih formi) Upadljivog izgleda kako u bašti, tako i u saksijama na terasama u kombinaciji sa drugim niskim ukrasnim šibljem i prerenama (npr Patuljasti berberis, Abelija, Plava trava).

  – Žbunasti evonimus – Euonymus fortunei  Zimzeleni žbun kog koga grane rastu uspravno i obrasle su sitnim, kožastim listovima. Dok su mladi listovi su svetlo zeleni, dok kasnije dobijaju tamno zelenu boju. Najviše mu odgovara polusenka, ali može da raste i na suncu uz obilnije zalivanje. Otporan je na niske temperature. Odlično podnosi orezivanje i gradske uslove. Lepo izgleda u kombinaciji sa drugim cvetnicama i vrstama šarenih listova zbog kontrasta.

  Zimzeleni žbun nižeg rasta, žuto zelenih, belo zelenih ili zelenih listova. Podnosi orezivanje pa se koristi  za formiranje nižih živih ograda, za sadnju u saksijama ili žardinjerama. Često se sadi u kombinovanoj sadnji sa drugim nižim žbunastim sadnicama, patuljastim četinarima ili perenama. Uspeva na osvetljenim i poluzasenčenim pozicijama.

  𝙐𝙠𝙧𝙖𝙨𝙣𝙤 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙚

  Drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

  𝙍𝙖𝙯𝙡𝙤𝙜 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙖

  Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.