Popust!

– Patuljasta zlatna tuja – Thuja Aurea Nana

450.00рсд

Thuja Aurea Nana je patuljasti četinar pogodan za uzgoj u baštama ili u saksijama. Dostiže visinu do oko 80cm. Boja četina je u toku vegetacije jarko žuta. Ne zahteva dodatno orezivanje, oblik krošnje je približno jajast. Odlična za kombinacije sa drugim patuljastim četinarima i niskim žbunjem. Uspeva na osunčanim i polusenovitim pozicijama.

Više o četinarima pročitajte na blogu: Sadnja četinara u baštama i saksijama

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine oko 25-30cm

 • Opis

  Patuljasti četinari  Osnovna odlika je da  stablo ne bude visoko, tako da se prosečna visina odrasle biljke,  kreće se oko 1 – 1,5 metara. Naravno, ima među njima i nižih koje rastu do 0,5 metara, ali i onih koje mogu biti visine i 2,5 metra. Te vrste koje mogu maksimalno imati visinu preko 2 metra spadaju u spororastuće.

  Neki spororastući varijeteti čerinarskog drveća su zgodni za kamenjare i sksije, jer će im trebati vremena da se razviju. Ukoliko biste u alpinetum posadili brzorastući četinar, on bi ga mogao dobrim delom pokriti za 5 godina. To je jedna od stavki koje treba da znate. U osnovi sve navedene vrste dobro podnose orezivanje.

  Pri planiranju treba uzeti u obzir da li će se saditi jedna biljka pojedinačno ili će se saditi u grupi. Ukoliko se sadi nekoliko biljaka, mogu se uzeti dva varijeteta ili više da bi se kombinovanjem, postigao lepši izgled vrta.

  – Patuljasta zlatna tuja – Thuja Aurea Nana – izuzetno popularna vrsta patuljastog četinara, zlatno žute boje četina. Zbog svog zdepastog izgleda i jarke boje četina često je tražena na tržištu. Ne zauzima veliku površinu i shodno tome, često se uzgaja u saksijama i žardinjerama. Odlična je za sadnju u manjim vrtovima gde se sadi samostalno ili u kombinaciji sa drugim patuljastim četinarima. Ukoliko se kombinuje sa četinarima plave boje četina, dobija je fantastičan rezultat u vrtu.

   Sadnja i nega

  – Patuljasta zlatna tuja – Thuja Aurea Nana Kao i svi četinari zahteva propusan i hranjiv supstrat. Ako se gaji u saksiji birajte nešto veće posude – naša preporuka keramiku. Za vreme visokih temperatura održavajte vlažno zemljište ali vodite računa da je ocedno. Prihrana se vrši s jeseni ili s proleća, spororazlagajućim Osmocote đubrivom. Ove vrste ne zahtevaju orezivanje.