– Kotoneaster na štapu

1,900.00рсд

– Kotoneaster na štapu na visini od 80-100cm idealan je za male vrtove ili za sadnju u saksijama. Veoma otporna i dekorativna vrsta. Beli cvetovi rađaju bobice, koje pocrvene u toku zimskih meseci, pa su još dodatni ukras na biljci. Skromnih zahteva. Podnosi sušu.

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  biljka visine oko 150cm

 • Opis

  UKRASNO ŽBUNJE

  Žbunje je raskošno i bujno, izuzetan ukras ali postoje vrste koje su svedene forme, elegantne i jednostavne. Kada birate vrste koje biste posadili, vodite računa o potrebama, koliko traži sunca, zalivanja, prihrane i trudite se da te potrebe i zadovoljite kako bi vam biljke bile bujne i zdrave. Posoji podela žbunja na listopadno, poluzimzeleno i zimzeleno žbunje.

  Topijari su biljke koje su secene da dobiju neki oblik (krug, kocka, spirala) ili su kalemljene na neku osnovu  (štap) Kotoneaster pa onda oblikovane. Oko njihovog izgleda i forme je ulozeno vise truda, nego kod biljaka koje su u svom prirodnom obliku i zbog toga su  atraktivnije i skuplje. Fantastično izgledaju u vrtovima i često se u njihovom podnožju sade niske perene, zimzeleno nisko šiblje i sl. Koriste se za sadnju pored staza, u prednjem planu vrtova, u kamenjrim ili u saksijama i dekorativnim posudama.

  – Kotoneaster na štapu Kalemljeni kotonaster na visini od 80-100cm idealan je za male vrtove ili za sadnju u saksijama. Veoma otporna i dekorativna vrsta. Beli cvetovi rađaju bobice koje pocrvene u toku zimskih meseci pa su još dodatni ukras na biljci. Skromnih zahteva. Podnosi sušu.

  – Kotoneaster na štapu  je zimzeleni žbun visoke dekoratnosti preko cele godine. Grane su savitljive i duge, najčešće padaju u lukovima ka zemlji. Listovi  dunjarice su sitni, ovalni, tamno-zeleni i sjajni. Zahvaljujući crvenim plodovima sadnica je izuzetno dekorativna i u zimskom periodu.  Plodovi veoma dugo ostaju na granama i krase dvoriše. Dobro će izgledati u kombinaciji sa nižim biljkama, trajnicama ili sezonskim cvetnicama.