– Kotoneaster na štapu

2,200.00рсд

– Kotoneaster na štapu je  idealan je za male vrtove ili za sadnju u saksijama. Veoma otporna i dekorativna vrsta. Beli cvetovi rađaju bobice, koje pocrvene u toku zimskih meseci, pa su još dodatni ukras na biljci. Skromnih je zahteva. Dobro podnosi  sušu.

Ovu vrstu sadnica možete i orezivati i formirati željeni oblik krošnje. Ukoliko se sade u saksijama neophodno im je obezbediti saksije većih dimenzija i dubine. U vrtovima u podnožju ovih sadnica možete saditi niže perene, cvetnice i sl.

Na slikama broj 5 – 7 izgled sadnica u prodaji

 

 

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  visina sadnice 80-100cm

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Položaj

  sunce i polusenka

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Kotoneaster na štapu  Kalemljeni kotonaster ili dunjarica na stablu je  idealan  za male vrtove ili za sadnju u saksijama. Veoma otporna i dekorativna vrsta. Beli cvetovi, rađaju bobice koje pocrvene u toku zimskih meseci, pa su još dodatni ukras na biljci. Skromnih zahteva. Podnosi sušu.  Zimzeleni žbun, visoke dekoratnosti preko cele godine. Grane su savitljive i duge, najčešće padaju u lukovima ka zemlji. Listovi  dunjarice su sitni, ovalni, tamno-zeleni i sjajni. Zahvaljujući crvenim plodovima, sadnica je izuzetno dekorativna i u zimskom periodu.  Plodovi veoma dugo ostaju na granama i krase dvorište. Visina sadnica zavisi od visine kalema.

  – Kotoneaster na štapu  –  Sadite ih u baštama ili u većim saksijama i žardinjerama. Birajte propusno zemljište. Uspeva na poluzasenčenim ili sunčanim pozicijama. Ukoliko se uzgajaju u saksijama vodite računa da biljke ne ostanu bez vlage duži vremenski period.

  – Kotoneaster na štapu – Dobro će izgledati u kombinaciji sa nižim biljkama, trajnicama ili sezonskim cvetnicama. Visina sadnice je određena visinom kalemljena. Najčešće se kaleme na visinama od 80-150cm. Ovu vrstu sadnica možete i orezivati i formirati željeni oblik krošnje. Ukoliko se sade u saksijama neophodno im je obezbediti saksije većih dimenzija i dubine. U vrtovima u podnožju ovih sadnica možete saditi niže perene, cvetnice i sl.