– Dunjarica – Cotoneaster dammeri

850.00рсд1,800.00рсд

– Dunjarica – Cotoneaster dammeri   Poluzimzeleni razgranati žbun sa puzećim granama, koje čvrsto naležu na zemlju. Cvetovi beli, cveta u periodu  maj-jun mesec. Okruglasti svetlocrveni plodovi dozrevaju u jesen. Primena za kamenjare, žardinjere i pokrivanje tla. Odgovaraju joj sunčane i polusenovite pozicije.

 

Na slikama br. 2 i 3 prikaz sadnica u prodaji

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznaka:
 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 1-1,2m, sadnice visine 70-80cm

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  𝙐𝙠𝙧𝙖𝙨𝙣𝙤 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙚 su drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

  𝙍𝙖𝙯𝙡𝙤𝙜 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙖: Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

  – Dunjarica – Cotoneaster dammeri  Cveta belim sitnim cvetovima u periodu   maj – jun. Plodovi su svetlo crvene bobice koje se javljaju u oktobru. Vrlo otporna biljka, ne traži previše nege i održavanja, dobro podnosi aerozagađenje u gradskim uslovima. Dobar je kao pokrivač tla, za kosine i škarpe, za veće žardinjere. Može se uzgajati i u dubljim saksijama i žardinjerama. Takođe se koristi i za sadnju na nepristupačnim terenima – kosinama, gde je teže održati travnjak ili pod krošnjama drveća.

  – Dunjarica – Cotoneaster dammeri  Poluzimzeleni razgranati žbun sa puzećim granama, koje čvrsto naležu na zemlju. Cvetovi beli, cveta u periodu  maj-jun mesec. Okruglasti svetlocrveni plodovi dozrevaju u jesen. Primena za kamenjare, žardinjere i pokrivanje tla. Odgovaraju joj sunčane i polusenovite pozicije. Okrugli plodovi se često zadržavaju na granama u toku zimskog perioda i veoma su efektni.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.