Clematis Piilu

Clematis Piilu cveta tokom celog letnjeg perioda krupnim i atraktivnim cvetovima. Dok se pupoljci ne otvore, oni su gotovo crne boje, zatim se biljka otvara i bude tamno crvena, a u potpunoj zrelosti dobija rubin crvenu boju. Kao što vidite ova biljka pruža neverovatan užitak. Orežite ga krajem februara ili početkom marta meseca na visinu od 40-tak cm.

Kategorija:
 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 60-70cm

 • Opis

  Clematis Piilu cveta tokom celog letnjeg perioda krupnim i atraktivnim cvetovima. Dok se pupoljci ne otvore, oni su gotovo crne boje, zatim se biljka otvara i bude tamno crvena, a u potpunoj zrelosti dobija rubin crvenu boju. Kao što vidite ova biljka pruža neverovatan užitak. Orežite ga krajem februara ili početkom marta meseca na visinu od 40-tak cm. Klematisu je potreban oslonac za penjanje. Odgovara mu sunčano ili polusenovito mesto. Ako klematis sadite na sunčanom mestu, zaštitite mu koren od direktnog sunca nekim višim biljkama. Idealna biljka za prekrivanje neuglednih stubova ili za dodatno ukrašavanje lukova i sl.

  Clematis Piilu Prilikom sadnje treba ukloniti saksiju a biljku posaditi tako da vrh postojeće zemlje iz saksije bude utopljen 10 cm u odnosu na nivo okolne zemlje. Na ovaj način će grane koje su zatrpane u zemlju pustiti novo korenje i omogućiti razvoj velikog broja novih izbojaka. Rupu napuniti sitnom zemljom do vrha. Preko površine posuti malč ili kamen u debljini od 3-4 cm I tako obezbediti održavanje vlage

  Clematis ‘Polish Spirit’ Prilikom sadnje donji deo rupe usitnite I pomešajte sa kamenom. Na ovaj način ćete obezbediti dobru drenažu zemljišta. Saksiju sa biljkom potopite u kofu sa vodom na 20 minuta. Sa donjih 10 cm biljke pažljivo uklonite list.