– Bršljan zimzelena puzavica

550.00рсд

– Bršljan zimzelena puzavica  Ukoliko u vrtu imate zasenčenu površinu, bilo da je senku napravilo drveće ili je objekat zaklonio sunce u vrtu, skoro nemoguće je u tom slučaju, imati dobar travnjak. Rešenje može biti da se površina, ozeleni sa samo, nekoliko sadnica bršljena (jedna sadnica na 2 m2). Za sezonu ili dve kompletna površina, će biti prekrivena stalno zelenim listovima i puzavim granama koje ima bršljan.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Bršljen – Hedera sp.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i bela

  Položaj

  polusenka, senka

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Isporuka

  sadnica u saksiji visine oko 80cm, u ponudi zelene i šarene sorte

 • Opis

  – Bršljan zimzelena puzavica predstavlja zimzelenu biljku puzavicu, koja se prilepljuje na površinu, na kojoj se razvija i raste. Njegovim prisustvom, Vaš dom može podsećati na pravu šumsku oazu. Bršljan se drugačije naziva i Hedera helix, a ovaj naziv potiče od istoimene grčke reči koja znači ,,podloga”.

  Bršljan često možemo videti kao ukras na balkonima i terasama. Osim stvaranja lepe i prijatne atmosfere, ova biljka pročišćava vazduh, ali i skriva Vaš kutak od neželjenih pogleda. Pored kuće i terase, bršljan može da raste i prekriva fasade Vašeg doma. Iako mnogi ljudi ne vide prednosti ovog načina gajenja, ipak Vas možemo iznenaditi! Naime, otkriveno je da kada bršljan prekriva fasade Vašeg doma, on zapravo štiti zidove od jarkog sunca i velike topline tokom letnjih dana.

  Bršljan je biljka puzavica, odnosno lijana. Ima sposobnost da se prilepljuje uz različite vrste podloga i da se na taj način propinje i rasprostire po stablu drveta, po kamenim podlogama, zidovima ili jednostavno da puzi prekrivajući tlo.

  – Bršljan zimzelena puzavica  Ukoliko u vrtu imate   zasenčenu površinu, bilo da je senku napravilo drveće ili je objekat zaklonio sunce u vrtu, skoro nemoguće je u tom slučaju, imati dobar travnjak. Rešenje može biti da se površina, ozeleni sa samo, nekoliko sadnica bršljena (jedna sadnica na 2 m2). Za sezonu ili dve kompletna površina, će biti prekrivena stalno zelenim listovima i puzavim granama koje ima bršljan.

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.