Cambrija – Kambrija orhideja

Cambrija – Kambrija orhideja Idealna temperatura za orhideju Cambria je od 18 do 22 stepeni. Osetljiva na temperaturna kolebanja i ne odgovara joj pad temperature ispod 12 stepeni. U periodu mirovanja treba je drzati na hladnijem mestu, ne preko 17 stepeni. Leti se moze izneti napolje. Orhideja Cambria zahteva mnogo svetla, ali joj ne prija direktno sunce, posebno tokom rasta, u periodu mart-septembar. Prejako, direktno sunce spaljuje listove.

Na slikama br. 3-4 biljke u prodaji

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cambrija – Kambrija orhideja ili kako je još nazivaju Beallara je hibrid nastao ukrštanjem drugih vrsta orhideja. Ove orhideje su veoma rasprostranjene kao sobne biljke jer su otporne, lako rastu i razmnožavaju se i njihova nega nije previše zahtevna. Raznovrsne boje i oblici cvetova unose delić egzotike u dom.

  Na slikama br. 3-4 biljke u prodaji

  Cambrija – Kambrija orhideja  je poželjno uzgajati na istočnim, sjeveroistočnim ili zapadnim prozorskim daskama. Ako prozori gledaju na jug i jugozapad, orhideja (u ljetni period) treba zasjeniti gazom ili drugom tankom tkaninom. Listovi cvijeta su vrlo osjetljivi: ako se nanese kiša, na njima mogu ostati mrlje. Takođe, nepopravljiva šteta na listovima uzrokuje direktno izlaganje sunčevim zracima.

  Idealna temperatura za orhideju Cambria je od 18 do 22 stepeni. Osetljiva na temperaturna kolebanja i ne odgovara joj pad temperature ispod 12 stepeni. U periodu mirovanja treba je drzati na hladnijem mestu, ne preko 17 stepeni. Leti se moze izneti napolje. Orhideja Cambria zahteva mnogo svetla, ali joj ne prija direktno sunce, posebno tokom rasta, u periodu mart-septembar. Prejako, direktno sunce spaljuje listove.

  Orhideja Cambria se zaliva kada se zemlja malo osuši. Krajem leta, kada se formiranje nove lukovice završi, treba smanjiti zalivanje. Tokom zime kada je u periodu mirovanja ne treba preterivati sa zalivanjem, dovoljno je jednom u 15 dana. Kada počnu da rastu nove lukovice u proleće treba povećati zalivanje. Prija im zalivanje potapanjem u vodu barem jednom nedeljno. Međutim, ako su pseudolukovice potpuno tvrde i popunjene zalivanje se smanjuje, na jednom u 15 dana.