Berberis žuta raketa – Berberis thunbergi ‘Golden Rocket’

Berberis žuta raketa – Berberis thunbergi ‘Golden Rocket’  Listopadni uspravni žbun, visine 70 do 90cm. Poznat kao zlatna raketa, zbog uspravnog oblika i zlatno žute boje listova. Ovu vrstu sadnice možete  kombinovati sa drugim sortama berberisa ili kao, pozadinu nižim žbunastim biljkama. Odgovaraju im  sunčana staništa, s proleća cveta žutim cvetovima, dok s jeseni plodonosi crvenim plodovima, koji se zadržavaju i preko zime.

Veoma efektna žbunasta trajnica.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Berberisi (Berberis sp.)

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  belo žuta

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  polusenka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Berberis žuta raketa – Berberis thunbergi ‘Golden Rocket’ Berberisi su višegodišnje baštenske sadnice, visine 70-90cm.  Listovi su sitniji, jajasti a  boja lista, im se smenjuje od zelene, žute do crvene i bordo. Cvetaju sitnim cvetovima i radjaju bobičaste plodove, koji se zadržavaju na biljkama, tokom zimskog perioda. Ova vrsta sadnica je veoma otporna, nema posebne zahteve za rast i razvoj. Uspevaju i na osunčanim i polusenovitim ekspozicijama.

  Pogodni su za formiranje živih ograda, za pojedinačnu ili grupnu sadnju, sa drugim vrstama biljaka. Niže sorte sadnica, su pogodne za uzgoj u većim saksijama. U našem rasadniku u ponudi su, gusto formirane sadnice u saksijama.

  Berberis žuta raketa – Berberis thunbergi ‘Golden Rocket’ Listopadni uspravni žbun, visine 70 do 90cm. Poznat kao zlatna raketa, zbog uspravnog oblika i zlatno žute boje listova. Ovu vrstu sadnice možete  kombinovati sa drugim sortama berberisa ili kao, pozadinu nižim žbunastim biljkama. Odgovaraju im  sunčana staništa, s proleća cveta žutim cvetovima, dok s jeseni plodonosi crvenim plodovima, koji se zadržavaju i preko zime. Berberisi si listopadni žbunovi interesantni u kombinaciji sa drugim ili za sadnju u grupi, jer obojenim listovima unose poseban kolorit. Jednostavni za gajenje.. Uspravnog rasta poput rakete.

  Berberis je ukrasni baštenski zbun odlican za sađenje pored fontana i jezera u vrtu, pored kamenih basta i alpinetuma. Od njega se formiraju vrlo lepe zive ograde. Idealan je u kombinaciji sa drugim ukrasnim travama, grmovima, puzavicama i perenama. Berberis zaista izgleda neobično. Raste od 0,5 do 1,5m visine, listovi su sitni, boja im se smenjuje od zelene do crvene i bordo. Posle precvetavanja javljaju se crvene bobice na mesto cvetova, koje ostaju cele zime i taj kontrast je i cini posebno lepom, zato je ukras svakog vrta. Veoma je otporna, nije zahtevna za održavanje i ne trazi nikakve dodantne uslove i negu. Ne smrzava. Jednom je posadite i imate dugo veoma lep grm. Dekorativna je tokom cele godine.

  Veoma efektna žbunasta trajnica.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.