Afrička ljubičica – Saintpaulia spp.

U omiljene sobne cvetnice, spada i afrička ljubičica, visine desetak centimetara, koja cveta u bilo koje doba godine, najviše leti, a period cvetanja može da potraje čak i deset meseci.  Njeni cvetovi su veoma slični poljskoj ljubičici, zbog čega je dobila i svoje ime.

Ima ih mnogo vrsta i više boja i oblika, jednostavnih, duplih pa čak i tršavih. Sem krupnih, tamno-plavih boja i markantnog žutog prašnika, koje su kod nas najraširenije i najviše se gaje, ima ih i ružičastih, belih i drugih. Lišće joj je tamno-zeleno, ovalno, maljavo i veoma krto, lako se lomi kao i druge gloksinije. Mada njeno gajenje nije tako jednostavno, ipak s malo strpljenja i puno pažnje ova omiljena biljka može se duže vremena, negovati i čuvati sa što više cvetova. Treba znati da promaju ne podnosi, da traži toplo i svetlo mesto, što više svežeg i vlažnog vazduha i treba da je zaklonjena od direktne sunčeve svetlosti.

Kategorije: , Oznake: ,
 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena, bela, roza, lila, plava

  Isporuka

  u saksiji prečnika 8-12cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetlost

  Prihranjivanje

  povremeno

  Vreme cvetanja

  cela godina

  Životni vek biljke

  višegodišnja

 • Opis

  Ukoliko želite da u Vašem domu osetite dašak prirode, bilo da živite u stanu ili kući, sobno cveće je pravi izbor za Vas! Tajna uspešnog gajenja sobnog cveća je u odličnom izboru vrste koja će se najbolje prilagoditi Vašim uslovima, navikama i obavezama.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.