– Acer palmatum ‘Sketers broom’

4,500.00рсд

– Acer palmatum ‘Sketers broom’ Listovi crveni od proleća do jeseni, čak i u toplim klimatskim uslovima. Ovo je kompaktan nizak žbun ili malo drvo visine 2,5 do 3 m. Pogodna vrsta i za gajenje u saksijama i u manjim dvorištima.

Ono što je zajedničko za sve japanske javore je to da zahtevaju hladna, svetla, vlažna i dobro drenirana zemljišta, blago kisela i glinovita. Mogu da rastu i na drugim tipovima zemljišta, sve dok ona nisu teška, ustajala ili krečnjačka. Zahtevaju polusenku i zaštitu od vetra. Mogu se uzgajati i u dubljim prostranim saksijama ili žardinjerama.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 1-1,2m

  Boja

  crvena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Acer palmatum ‘Sketers broom’ Listovi crveni od proleća do jeseni, čak i u toplim klimatskim uslovima. Liske su duboko usečene.  Ovo je kompaktan nizak žbun ili malo drvo visine 2,5 do 3 m. Pogodna vrsta i za gajenje u saksijam i u manjim dvorištima. Boja listova je jarko crvena u proleće, zatim prelazi u purpurno crvenu tokom leta.

  – Acer palmatum ‘Sketers broom’   Najbolje uspeva u polusenci, u dobro dreniranom zemljištu uz redovno zalivanje. Možete ih uzgajati u baštama ili u većim saksijama i žardinjerama. Ukoliko imate prostora usadite crvenolisne i zelene sorte japanskog javora i dobićete fantastičan vizuelni efekat.

  Ono što je zajedničko za sve japanske javore je to da zahtevaju hladna, svetla, vlažna i dobro drenirana zemljišta, blago kisela i glinovita. Mogu da rastu i na drugim tipovima zemljišta, sve dok ona nisu teška, ustajala ili krečnjačka.

  Zahtevaju polusenku i zaštitu od vetra. Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove. Japanski javor trpi i korektivno orezivanje s proleća. Orežite grane koje su suvišne ili su izašle iz forme stabla. Prilikom sadnje u baštama, odaberite pozicije zaklonjene od najjačeg sunca, jutarnje sunce im neće smetati.

  Takođe vodite računa da nisu izloženi duvanju najjačih vetrova. Ove vrste trpe niske temperature. Ukoliko se uzgjaju u saksijama u zimskom periodu ih možete zaštititi agrilom.